5 Saker du måste veta om Kemisk Peeling för Ansiktet 2024

En behandling med kemisk peeling stimulerar huden att bilda ny, frisk vävnad vilket ger ditt ansikte lyster, reducerar ålderstecken, pigmentfläckar och förminskar porer. Peelingen tar bort döda hudceller och orenheter och ger den en boost av lyster och fräschhet.

Allt du behöver veta om Kemisk Peeling för Ansiktet 2023

En behandling med kemisk peeling stimulerar huden att bilda ny, frisk vävnad vilket ger ditt ansikte lyster, reducerar ålderstecken, pigmentfläckar och förminskar porer. Peelingen tar bort döda hudceller och orenheter och ger den en boost av lyster och fräschhet.


 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!

 

1. En klassisk behandling

En stor favorit hos både kunder och kändisar är kemisk peeling! En kemisk peeling är samlingsnamnet för en rad behandlingar som exfolierar och föryngrar huden. Resultatet blir en fräsch, slät och ungdomlig hud. Eftersom kemisk peeling kan behandla många olika problem och behandlingsområden anpassar vi varje behandling efter just dina förutsättningar och önskemål.

Kanske är du en av dem som tycker att kemisk peeling låter läskigt? Ofta är det just ordet kemisk man är skeptisk till; men många behandlingar använder sig av naturligt förekommande syror i kroppen, och även fruktsyror som vi hittar i olika frukter. Ett annat ord som kemisk peeling passar in under är Medicinsk hudvård. Kemisk Peeling är helt enkelt en säker hudvårdsbehandling, utförd av en certifierad behandlare, som gör att du känner dig bättre på både in & utsidan.

Kemisk peeling – vanliga behandlingsområden:

 • Åldersfläckar och åldrande hud
 • Rynkor och linjer
 • Solskadad hud
 • Fet / obalanserad hud
 • Torr och livlös hud
 • Akne och akneärr
 

2. En rejäl uppfräschning och rening av huden

Glans, lyster, minskade porer – kemisk peeling fräschar upp de flesta hudtyperna och får hyn att kännas riktigt ren och fräsch. Kemisk peeling är en utmärkt behandling mot ålderstecken som mörka fläckar och mot åldrande hud i form av rynkor och fina linjer. Behandlingen fungerar även bra mot hormonella förändringar i huden, så som bruna fläckar som många kvinnor upplever vid en graviditet.

Kemisk peeling mot acne

Kemisk peeling hjälper även mot acne. Peelingen kan komma åt hyns överproduktion av talg på djupet vilket tömmer ut taglet innan det hinner bli finnar. Behandlingen kan användas både mot oljig och inflammerad acne, samt att förminska acneärr.

Dermapen 4 – För ökad spänst och omedelbar lyster

Dermapen är ett avancerat verktyg som med sexton sterila engångsnålar skapar mikrokanaler i huden. Genom dessa kanaler slussas sedan olika serum ner till hudens djupare cellager. Behandlingen ger dubbelt resultat eftersom även själva nålsticken stimulerar hudens naturliga produktion av kollagen och elastin vilket ger huden en bättre struktur och spänst. Hos oss på ShapeBy hittar du vår unika behandlingskombination av Dermapen och kemisk peeling.

TCA Peeling

TCA peeling är en kraftig kemisk peeling där Triklorättiksyra appliceras i flera lager. Det är inte en behandling för alla hudtyper utan fungerar bäst på tjock, grov och åldrande hud med stora porer och mycket pigmentförändringar. Resultatet av en behandling med TCA är en jämnare och smidigare hud med mer lyster. Behandlingen tar cirka en timme varav själva syran är på huden i mellan 5-20 minuter; beroende på hur många lager som behövs för önskat resultat, hudens känslighet samt hur huden reagerar på behandlingen. En behandling av kemisk peeling med TCA görs ofta i kur på ca 3 behandlingar.

 

Veronica tipsar

"Visste du att en kemisk peeling / bra hemma exfoliering inte bara påskyndar läkningen av tidigare inflammationer och finnar utan även förebygger uppkomsten av nya?"

 

3. Så går en behandling med kemisk peeling till

Varje behandling hos oss på ShapeBy börjar med en grundlig konsultation. Vi går tillsammans igenom din hud genom att göra en full ansiktsanalys på dig, och diskuterar vad du önskar uppnå med din behandling. Därefter ger vi dig en skräddarsydd rekommendation och går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen.

Vi går även igenom vilka produkter du bör använda efter behandlingstillfället/mellan behandlingarna för att hjälpa din hud och ge den de bästa förutsättningarna för ett fullgott resultat. I samband med din behandling tas alltid före- och efterbilder. Din behandlare tar sedan fram den typ av syra som kommer att ge bäst resultat för just dig och din hy och sedan förbereds ditt ansikte genom att rengöras noggrant.

Innan en behandling är det även bra att undvika blodförtunnande medel för att minimera risken för blåmärken. Till blodförtunnande medel hör även smärtstillande medel som Ipren, voltaren och naproxen. Om du tar andra blodförtunnande medel – kontakta oss i förväg.

Många frågar om en kemisk peeling gör ont och det tråkiga svaret är: det varier från person till person. Syran i sig kan till en början kännas stickande och kliande på huden. Oftast känns behandlingen mindre vid upprepade behandlingar. Dermapen behandlingar som är ytliga är helt smärtfria, medan mer djupgående behandlingar kan upplevas som ett lättare obehag.


 

Veronica tipsar

"En känslig hud ska naturligtvis också exfolieras. En bra peeling stimulerar och stärker huden långsiktigt genom att tillföra vitaminer och stabilisera hudbarriären. "

 

4. Efter en behandling med kemisk peeling

Du märker redan direkt efter behandlingen att huden känns fräschare med en ökad lyster. En lätt rodnad kan uppstå, men detta lägger sig oftast samma dag. Med andra ord kan de allra flesta gå tillbaka till arbetet direkt efter en behandling, och eventuell rodnad går enkelt att sminka över. Glöm inte att använda de produkter som vi tillsammans tog fram innan behandlingen! Det är viktigt att du tar väl hand om din hud mellan behandlingarna för att få ett så bra resultat som möjligt.

Några dagar och upp till en vecka efter behandlingen kan huden i ansiktet börja fjälla; då är det viktigt att smörja in huden och ge den fukt, men man kan även då använda smink för att dölja fjällningen.

Säkerhet – Känn dig trygg med din behandlare

Det är viktigt att din behandlare har stor kunskap om huden och kan utföra en säker procedur för optimala resultat. Vi rekommenderar alltid människor som är nyfikna på att göra en skönhetsbehandling att varsamt välja en klinik och behandlare. Se till att kliniken har legitimerad vårdpersonal på plats (läkare, sjuksköterska eller tandläkare) då dessa kan skriva ut preparat om till exempelvis en allergisk reaktion skulle inträffa.

Certifierad behandlare räcker inte. Vem som helst kan bli en certifierad behandlare efter bara en endagsutbildning! För att vara säker är det bäst att själv undersöka kliniken genom att titta på före- och efterbilder samt att läsa recensioner och kommentarer om kliniken på internet.

Vill du veta mer om kemisk peeling, eller vilken behandling som är bäst för just dig och din hy?

Kontakta oss idag för konsultation! På behandlingsdagen går vi tillsammans igenom din hy och den behandling du tror att du vill göra, och sedan ger vi dig vår professionella rekommendation. Om du vill ha en konsultation innan behandlingsdagen går såklart även det bra, det är bara att boka in dig för ett möte med video- eller mailkonsultation med en av våra experter.


 

5. Fem vanliga frågor om kemisk peeling

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en icke-kirurgisk skönhetsbehandling där en syra appliceras på huden. Syran, som ofta är naturlig, bryter tidningen mellan gamla hudceller och rensar bort det yttersta lagret av gammal hud.

Gör en kemisk peeling ont?

Smärtan vid en kemisk peeling varierar från person till person. Det är ovanligt att det till en början känns stickande och kliande under tiden som syran arbetar. Vid upprepade behandlingar så upplevs behandlingen mindre smärtsam.

Hur lång tid tar det?

En kemisk peeling tar cirka en timme varav syran är aktiv på huden i cirka 5-20minuter.

Vad är fördelarna med kemisk peeling?

Kemisk peeling är en effektiv behandling mot ålderstecken såsom mörka fläckar, åldrande hud samt diverse rynkor och mindre fina linjer. behandlingen passar för de flesta hudtyperna och gör att huden känns ren och fräsch med ökad glans, lyster och mindre porer.

Vad kostar kemisk peeling?

Kostnaden för kemisk peeling varierar på vilken typ av behandling och klinik du använder dig utav. Kontakta oss på ShapeBy för att få reda på mer om priset för en kemisk behandling.


 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg.


Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.