Hårborttagning Stockholm

Världen över upplever många oönskad hårväxt, både bland kvinnor och män. Genom konstant och kontinuerlig diverse hårborttagnings-tekniker som rakning, vaxning eller plockning leder detta ofta till irriterad hud eller ytterligare behåring. ShapeBy har genom åren använt väldokumenterade lösningar för hårborttagning; metoder som är väl beprövade som fungerar och ger goda resultat.

  • Världens snabbaste, starkaste och mest effektiva hårborttagningslaser
  • Behandlar ALLA hudtyper (ljusa som mörka)
  • Representerar den nya guldstandarden för hårborttagning samt kärl- och hudföryngringsbehandlingar
  • Första och enda klinik i Sverige med denna laser

Få permanent resultat med Thunder MT från Quanta System (Aesthetic Winner 2018).

 

Få ett permanent resultat med Thunder MT från Quanta System (Aesthetic Winner 2018).

En guldstandard för en vacker, permanent hårborttagning i Stockholm.

ShapeBy använder sig utav marknadens kraftfullaste och effektivaste system för hårborttagning. Systemet fungerar för alla hudtoner och typer, och är en snabb behandling som är permanent och ger ett vackert resultat. Genom den senaste lasertekniken som Thunder MT använder sker en effektiv hårborttagning genom två laservågs-längder: 755 nm (Alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG laser). Dessa enskilda våglängder används flitigt vid hårborttagning för en permanent effekt, och genom Mixed Technology kan dessutom våglängderna alterneras med pulseringar som är simultana eller sekventiella. ShapeBy var först i Sverige med denna effektiva, moderna teknologi, varav vi erhåller längst erfarenhet med systemet.

Hur ditt hår fungerar.

Bara genom forskning, väl beprövade processer och kunskap kan vi på bästa sätt åtgärda de problem som människor världen över upplever. För att du bättre ska förstå våra metoder här på ShapeBy samt Thunder MTs effekt på ditt hår, bör vi gå igenom de hårtyper som finns och hur detta kan åtgärdas. Det finns 2 typer utav hår:

  1. Vellushår: Vanligen kortare än 1 cm och tunna. Fjun och hårstrån som växer på armar och ben. Kan vara både pigmenterade eller icke pigmenterade.
  2. Terminalhår: Vanligen längre än 1 cm och grövre. Pigmenterade hårstrån som växer på huvudet, under armhålor och vid kön.

Hårets karaktär.

En människas hårtillväxt, kvalitet och karaktär påverkas av hormoner och vitaminer, såväl som av ålder, kön och DNA. Hårets lokalitet på kroppen har också en stor påverkan på hårets karaktärism och uppbyggnad, samt hur snabbt håret växer, dvs dess livscykel. Huvudbehåring har en lång livscykel upp till 7 år, varav hår på armar och ben har en livscykel på 2–6 månader. Under dessa perioder så är huvudbehåringens växande period (den anagena fasen) cirka 85% och resterande vilande, varav hår på armar och ben har ett aktivt växande på cirka 20–30% och resterande vilande. Mängd hår samt hur snabbt detta växer beror på livscykelns aktivitet samt mängd hårsäckar.

Hårets faser.

Vid den aktiva tillväxtfasen sker en tillväxt upp till 1/10 mm per dag. Håret är pigmenterat, och dess lokalitet avgör kraften utav tillväxten. Aktiva tillväxtfasen kallas även för anagen fas.

Vid den så kallade övergångsfasen, som varar upp till några dygn, sker en tillbakabildning. Detta resulterar till att håret blir svagt anknuten till dess rot. Övergångsfasen kallas även för katagen fas.

Vid den sista fasen, eller vilofasen, sker en upphörning utav tillväxten och pigmenten försvagas. Dess anknytning och förankring i roten lossnar varsamt, tills det så småningom lossnar helt.

Därför behandlas en hårborttagning effektivast under korrekt cykel.

När vi förstår hur hår växer och fungerar kan vi ta smartare beslut vid hårborttagning. Den aktiva tillväxtfasen, dvs den anagena fasen, är de hårstrån som kan behandlas vid en hårborttagning i Stockholm med laser. Utav denna anledning har forskning och dokumentering visat att flera behandlingar är effektivast för att få ett permanent och ett elegant resultat. Beroende på individens hår och dess livscyklar är det vanligt med 3 behandlingar och uppåt, med några månaders mellanrum mellan varje tillfälle.

Så här utförs behandlingen.

Först i Sverige med det moderna laserbehandlings-systemet skapad av Thunder MT från Quanta System. Platinum för effektiv hårborttagning i Stockholm. Tack vare en ultimat precision utav maskinen Thunder MT behövs det ingen gel på huden. Det första steget i behandlingen är att utföra en analys utav din hud för att bekräfta din hudtyp, samt för att ställa in de korrekta inställningarna och förbereda sessionen. Därefter placeras lasermunstycket mot behandlingsområdet medan du ligger ned bekvämt.

Behandlingen samt laserpulserna är en smärtfri process, förutom att några små stick känns på behandlingsområdet. Med innovativa och smarta verktyg håller systemet din hud sval med kall luft, vilket också bedövar området från dem små sticken. Behandlingstiden varierar beroende på området, och kan ta mellan några minuter enda upp till 40 min för en helkropps-behandling.

Detta ska du tänka på innan din behandling.

Det är viktigt att patienten inte vaxar, bleker eller plockar håren innan behandling. ShapeBy rekommenderar att avstå från dessa processer utav hårborttagning helt på en period utav 6 veckor. Detta är för att systemets laser endast lokaliserar pigmenterat hår i kontakt med hårsäcken. Däremot är det rekommenderat att raka sig ett par dagar innan behandling, så att några millimeters utväxt är närvarande. Vi ser även att ni avstår från brun utan sol och att huden inte är nyligen solad eller skadad, då detta försämrar potentialen för ett bra resultat.

Detta ska du tänka på efter din behandling.

Det är inte ovanligt att en mycket lätt svullnad eller rodnad uppstår vid behandlingsområdet efter sessionen. Detta sker redan inom ett dygn. Det viktigaste är att undvika exponering utav sol under ett par veckor, samt undvika intensiv träning och bastu de närmaste dygnen. Undvik även att bada, bära parfym och deodorant under ett dygn. Vi kommer att gå igenom detta noggrant på konsultation samt vid behandling.

Boka tid idag.

Din auktoriserade hudterapeut i Stockholm, för hårborttagning i Stockholm med laser.

Boka tid idag med ShapeBy för ett naturligt, elegant och permanent resultat för hårborttagning. Du kommer att bemötas med en utav våra auktoriserade hårterapeuter för att beskriva dina önskemål, så rekommenderar vi dig en lösning.

Beroende på önskemål, situation och lokalitet förklarar vi hur processen går till, samt vilken behandling eller session som passar just dig för att du ska nå de resultat du är ute efter. För bästa resultat rekommenderar ShapeBy upprepad behandling, som vi kommer att prata vidare om inför behandlingen.

Hårborttagning Stockholm.

Världens snabbaste, starkaste och mest effektiva hårborttagningslaser i Stockholm.

Klicka här för att kontakta oss om du har frågor om behandlingen