Hög tid för hårborttagning

Vinterrusta huden
18 december, 2019
8 myter om injektionsbehandlingar
5 februari, 2020
Vinterrusta huden
18 december, 2019
8 myter om injektionsbehandlingar
5 februari, 2020

Att hårborttagning inte känns lika relevant på vintern som på sommaren kan vi nog alla vara eniga om. Drömmen om att ens slippa fundera på när vi rakade benen senast då sommarkläderna plockas fram ur garderoben har nog slagit oss alla, men tanken glöms ofta bort då hösten kryper på och det inte längre känns lika aktuellt. Men även om den känns väldigt avlägsen i dagsläget så kan vi ändå vara väldigt säkra på att det tids nog kommer ännu en sommar, full av rakhyvlar och stubb - om vi inte tar kontroll över situationen redan nu.


Flera av lasrarna på marknaden idag fungerar alldeles utmärkt att behandla även på hud som har utsatts för sol. Men trots att man, precis som vi gör, använder sig av den senaste guldstandarden på laser, så är fortfarande osolad hud bästa förutsättningen för ett fullgott resultat. Därför är det hög tid att påbörja din behandling om du ska kunna njuta av resultatet redan nu i sommar.


Anledningen till att det behövs upprepade behandlingar för ett fullgott resultat beror på hårets olika växtfaser. Då det bara är i dess tillväxtfas som strået fortfarande sitter fast i hårsäcken är det också då vi, med hjälp av själva strået, kan skicka ner maximalt med energi från lasern till hårsäcken och förinta denna. Det är även där vikten av att gå regelbundet på behandlingar kommer in, då vi behöver fånga alla hårstråna i sin rätta växtfas för ett fullgott slutresultat.


Om man på mekanisk väg, såsom genom plockning eller vaxning av området, rubbar dessa faser mellan behandlingstillfällena kan det komma att krävas ytterligare fler behandlingar än beräknat. Rakning mellan behandlingarna påverkar dock inte växtfaserna och är tillåtet både före och efter behandling med laser.


Så varför inte ge dig själv en livslång investering i julklapp, och komma igång med dina behandlingar redan idag? Tack för det här året, och gott nytt, hårfritt 2020.