Det här händer med huden när du äter socker

A Magic Wand for Your Skin
23 april, 2019
How Sugar is Sabotaging Your Skin
27 april, 2019
A Magic Wand for Your Skin
23 april, 2019
How Sugar is Sabotaging Your Skin
27 april, 2019

Att man blir söt av socker är som du säkert redan vet – en ren myt. Men vad händer egentligen med huden när du äter godsaker fyllda med socker?


Kollagenet bryts ned och får dig att se äldre ut

Visste du att kollagenet i huden påverkas av vad vi stoppar i oss? Efter ca 35 års åldern blir huden skörare och påverkas därmed till större grad av vår vardagliga kost. Socker gör att kollagenet i huden bryts ned samt ökar risken för solskador och andra yttre påfrestningar.


Kolhydrater och glukos är också socker

Det är enkelt att glömma bort hur mycket socker vår mat egentligen innehåller. Vi undviker bland annat godis, tårta och andra bakelser på veckodagarna och detta känns ofta som att det bör räcka. Vi bör dock ha i åtanke att kolhydrater också innehåller en stor mängd socker som bidrar till en försämring av huden. Hur trist det än låter kan det därför vara bra att ibland undvika pasta, vitt bröd och ris. Byt istället ut detta mot en sallad – det är trots allt både bättre för huden och hälsan!


Socker ökar inflammationer

Socker sätter igång inflammationer i kroppen och även i våra hudceller. Detta innebär att hudbesvär som skapats av inflammation, så som rosacea och akne, kan förvärras vid intag av socker.


Dessa typer av socker kan du unna dig!

Tro det eller ej, men det finns faktiskt sockerarter som är bra för vår hud. Dessa inkluderar bland annat fruktos och laktos som du kan hitta i livsmedel så som frukt, mörkt bröd och mejeriprodukter. Dessa innehåller fibrer som är bra för huden samt vitaminer och antioxidanter som är viktiga för kroppen i allmänhet.