Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för behandlingar där aktiva ingredienser appliceras på huden i syfte att föryngra och förbättra. Vid behandlingen används en anpassad syra som avlägsnar hudens yttersta cellager, vilket stimulerar nybildningen av både hudceller och kollagen. Varje syra har sina specifika egenskaper beroende på molekylstorlek, PH-värde och sammansättning, vilket alltid anpassas utifrån just dina behov och önskemål.

Vad kan vi behandla med kemisk peeling?

Beroende på vad man vill behandla i huden, väljs en syra anpassad för just detta ändamål. Förutom att man får en balanserad hud med mer lyster och ökad cellförnyelse, kan man även behandla följande indikationer:

  • Solskadad hud
  • Åldrande hud
  • Fet / obalanserad hud
  • Rynkor och linjer
  • Torr och livlös hud

Hur går behandlingen till?

Innan behandling hos oss på ShapeBy utförs alltid en grundlig konsultation, där vi gemensamt går igenom din hud och vilken typ av syra som kommer ge bäst resultat för just dig. Därefter rengörs ansiktet noggrant och förbereds på bästa sätt inför den efterföljande syran.

Vad kan jag förvänta mig efter en behandling?

Efter behandlingen känns huden omedelbart fräschare och får en ökad lyster. Vid behandling med kraftfullare syror kan även en lätt rodnad uppstå, vilken vanligtvis lägger sig redan samma dag. Några dagar efter behandlingen kan en torrhetskänsla och en lättare fjällning uppstå i huden, som ett resultat av den ökade cellförnyelsen vi eftersträvar vid behandlingen. Det är då viktigt att låta huden vila och se till att återfukta med anpassade produkter samt att använda solskydd.

För ett fullgott resultat som håller i sig är det naturligtvis även viktigt att ta hand om huden hemma mellan behandlingarna. Vilka produkter som passar just dig hjälper vi dig med att ta fram under behandlingstillfället.

Gör behandlingen ont?

Detta varierar från person till person. När en syra appliceras på huden känns initialt en stickande och kliande känsla. Första gången man gör en kemisk peeling känns behandlingen oftast lite mer än efter upprepade behandlingar. Detta är på grund av att hudytan är väldigt torr vilket syran kan reagera på.