ShapeBy tipsar

Microneedling - Allt du behöver veta 2023

Microneedling är en av de mest effektiva skönhetsbehandlingarna på marknaden och är oerhört effektiv för att boosta din hy till att få mer spänst och glow.

Behandlingen utförs med en maskin med 16 stycken små och väldigt tunna nålar som snabbt gör många hål i huden. Dessa hål används som mikrokanaler för att slussa ner kraftfulla serum, speciellt utformade för att boosta din hy.

Det kan låta lite läskigt men en kontrollerad skada i huden hjälper huden att förnya och återbygga sig. Resultatet blir en föryngrad och fräsch hud med ökad spänst, där fina linjer, rynkor och ärr suddats ut.

Microneedling - Allt du behöver veta 2023

Microneedling är en av de mest effektiva skönhetsbehandlingarna på marknaden och som är oerhört effektiv för att boosta din hy till att få mer spänst och glow. Behandlingen utförs med en maskin med 16 stycken små, små och väldigt tunna nålar som snabbt gör många hål i huden, hål som används som mikrokanaler för att slussa ner kraftfulla serum, speciellt utformade för att boosta din hy.

Microneedling är en kosmetisk behandling som innebär att man använder en liten apparat med många små nålar för att punktera huden på ett kontrollerat sätt. Dessa små nålar skapar mikrokanaler i huden, vilket ökar produktionen av kollagen och elastin. Kollagen är ett protein som är viktigt för hudens struktur och elasticitet, medan elastin är ett protein som ger huden sin elasticitet och spänst.

Det kan låta lite läskigt men genom att skapa en kontrollerad skada i huden hjälper man huden att förnya sig och återbygga sig. Microneedling kan användas för att behandla många olika hudtillstånd, såsom fina linjer, rynkor, ärr efter acne, pigmentfläckar och ojämn hudton. Behandlingen kan utföras på olika delar av kroppen, inklusive ansikte, hals, dekolletage och händer. Resultatet blir en föryngrad och fräsch hud med ökad spänst, där fina linjer, rynkor och ärr suddats ut.


 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!

 

Microneedling är idag en av de vanligaste behandlingarna som utförs på hud eftersom det är en sådan effektiv metod mot flera problem så som rynkor och fina linjer, trött och glåmig hud, hy som är grov eller har förstorade porer. Behandlingen är även effektiv mot både acneärr och andra typer av ärr och ärrvävnad. En behandling med Microneedling är även oerhört anpassningsbar efter just dina behov då man kan anpassa djupet på nålarna, vilket gör att behandlingen ger bättre resultat eftersom den utförs skräddarsydd efter patientens behov.

Microneedling är en effektiv behandling för:

 • Huduppstramning
 • Hudföryngring
 • Rynkor och fina linjer
 • Förstorade porer och grov hud
 • Hudpigmenteringar
 • Ärr, akne och ärr efter brännskador
 • Hudbristningar och celluliter

Vanliga områden man behandlar med Microneedling:

 • Ansikte
 • Dekolletage
 • Hals
 • Händer
 

Att tänka på innan en microneedling-behandling

Innan du genomgår en microneedling-behandling är det viktigt att du förstår vad det innebär och vad som förväntas av dig före och efter behandlingen.

Här är några saker att tänka på inför din microneedling-behandling:

 • Rådgör med din hudläkare eller kosmetiska terapeut: Innan du genomgår en microneedling-behandling, bör du rådgöra med din hudläkare eller kosmetiska terapeut för att se om det är lämpligt för din hudtyp och eventuella hudtillstånd.
 • Förbered din hud: Två till tre dagar innan behandlingen ska du undvika direkt solljus och inte använda några hudprodukter som kan irritera huden, såsom retinol eller AHA-syror. Detta hjälper till att förbereda huden för behandlingen och minskar risken för irritation.
 • Undvik blodförtunnande medel: Undvik att ta blodförtunnande medel en vecka före behandlingen, då dessa kan öka risken för blödning och blåmärken.
 • Var beredd på mild smärta: Microneedling-behandlingen kan orsaka mild smärta och obehag, men det är vanligtvis överkomligt.
 • Ta hand om din hud efter behandlingen: Efter behandlingen kan huden vara röd och öm, så det är viktigt att ta hand om den genom att undvika direkt solljus, använda milda hudprodukter och undvika att använda makeup på området.
 • Undvik solen: Efter behandlingen bör du undvika direkt solljus i minst en vecka och använda solskyddsfaktor med högt SPF för att skydda huden från solens skadliga strålar.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du minimera risken för komplikationer och se till att din hud återhämtar sig snabbt och effektivt efter microneedling-behandlingen.

 

Vanliga frågor om Microneedling

Vad är Microneedling?

Microneedling är en skönhetsbehandling som med hjälp av en maskin utrustad med 16 mycket tunna nålar kan göra hela 1920 hål i sekunden. Dessa hål är mindre än vad ögat kan se och används för att slussa ner kraftfulla serum fyllda med ämnen som boostar din hy. Dessa små hål penetrerar det översta hudlagret, men dess djup går att ställa in efter behov.

Nålarna stimulerar även kroppen att öka sin produktion av kollagen – det ämne som hjälper vår hud att behålla sin spänst och att hålla sig återfuktad.

Vad händer i kroppen?

Skapandet av dessa små hål gör att kroppen börjar sin reparationsprocess av dessa kontrollerade skador; man gör helt enkelt så att kroppen ökar sin produktion av kollagen.

Kollagen är det ämnet i vår hy som förnyar den, en boost av detta ämne gör att olika hudproblem som fina linjer och rynkor minimeras och förstorade porer och akneärr blir mindre framtydande. Microneedling är helt enkelt en metod för att få din hy att förnya sig själv, och resultatet blir att du får en jämnare och slätare hy.

Vad är Dermapen, och vad är skillnaden mellan Microneedling och Dermapen?

Microneedling är ett paraplybegrepp av olika typer av behandlingar som använder nålar för att penetrera huden. Detta kan både ske med elektriska verktyg eller ”nålrullar” som man manuellt rullar över huden.

Dermapen är ett patenterat verktyg som ser ut lite som en elektrisk tandborste. Verktyget använder 16 stycken sterila engångsnålar vilket gör att resultatet av en behandling både blir mer hygieniskt och effektivt. På ShapeBy använder vi Dermapen 4 vilket är den senaste versionen av Dermapen på marknaden.

Varför är Microneedling bra?

Till skillnad från till exempel laserbehandling för olika hudproblem så har en behandling med Microneedling kortare återhämtningstid och en mindre risk för biverkningar.

Gör det ont?

Smärta är såklart individuellt, men de flesta beskriver känslan av en behandling med Microneedling som att det river eller sticks i huden snarare än att det är smärtsamt. Smärtan varierar även efter vilket djup vi utför behandlingen på; djupare nåldjup är mer effektiva mot till exempel ärr, men kan kännas lite mer.

När ser man resultat?

Många ser resultat redan efter första behandlingen. Behandlingen kan även utföras som en engångsgrej för att boosta hudens lyster och ger den ökad fukt.

Vi rekommenderar dock flera behandlingar om man har något speciellt område som man vill behandla, till exempel fina linjer eller akneärr. Upprepade behandlingar behövs även för ett mer långvarigt resultat, hur många är såklart individuellt men vi rekommenderar att man börjar med mellan 3 och 5 behandlingar som upprepas med några veckors mellanrum.

Efter en behandling – viktigt att tänka på

Efter en behandling med Microneedling syns ofta en lätt rodnad; detta är ett tecken på att den inflammatoriska processen i huden har satts i gång och att huden börjat reparera sig själv. Rodnaden brukar inte synas i mer än några timmar, men kan stanna i ett par dagar. Andra eventuella reaktioner är att huden känns torr samt att mindre svullnad kan uppstå.

Du bör även undvika smink på det behandlade området i 6 timmar efter en behandling. Och undvik att utsätta det behandlade området för UV ljus 48 timmar efter en behandling. Använd solskydd med hög SPF!

 

Om ShapeBy

Vi på ShapeBy arbetar med marknadens främsta behandlingstekniker för att erbjuda dig som kund utmärkt service och medicinsk säkerhet. Vårt mål är att hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv.

Du hittar oss i Stockholm och i Göteborg. Våra kunder kommer från stora delar av Stockholm och Sverige, men kommer även från internationellt håll såsom ifrån Amerika och Asien för att få professionella resultat.

Ett av våra mål är att utrusta dig med en positiv självkänsla och välmående så att din glädje kan spridas till människorna i din vardag och att du ska kunna känna dig lycklig.

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The ShapeBy staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The ShapeBy staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.