PRP Behandling Stockholm

PRP eller, Platelet Rich Plasma, är en väldokumenterad behandling med användningsområden inom, sjukvården sedan långt tillbaka. Traditionellt användes PRP behandling för att skynda på återhämtning och läkning av skador och diverse trauman. Vi erbjuder PRP behandling i Stockholm på vår klinik där vi ofta kombinerar PRP med exampelvis en dermapen behandling. Vid kombinationsbehandlingar så ökar effekten än mer vilket stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Dessutom ser man märkbart effektiva resultat på porer, solkadad samt ojämt pigmenterad hud.

Hur går PRP-behandlingen till?

När du kommer till vår klinik för en PRP behandling i Stockholm så behandlas du av erfarna sjuksköterskor som tar ett blodprov. Detta blodprov centrifugeras sedan med avsikt att skilja plasman från resten av blodet. Den näringsrika plasman används sedan som ett effektivt serum under behandlingen och bearbetas ned djupt i hudens cellager. Detta åstadkommer vi med hjälp av de sterila och mycket effektiva Dermapennålarna.

Varför kombineras PRP med just Dermapen?

På ShapeBy strävar vi efter att ge dig som kund de nyaste och mest innovativa behandlingslösningarna för PRP i Stockholm. Därför har vi valt att använda oss utav de fördelar som en Dermapenbehandling medför för att med en oslagbar täthet och fördelning kunna slussa ned blodplasman i huden. Fördelarna med Dermapen såsom ökad kollagenstimulering samt reducering av ackneärr och ojämn hudton tillkommer också.

Hur lång tid tar PRP behandlingen?

En PRP Behandling på vår klinik i Stockholm tar vanligtvis cirka 40-60 minuter. Det kan dock variera beroende på patientens önskemål och behov. Efter avslutad PRP-behandling så svalkas och lugnas huden med en mask.

Vad kan man behandla med PRP?

PRP behandling är effektiv och fungerar på alla hudtyper och hudtillstånd. PRP är särdeles bra vid:

  • Hängig, solskadad och åldrar hud
  • Djupgående ärr och ojämn hudstruktur
  • Hud som saknas lyster
  • Olika typer av pigmenteringar
  • PRP mot håravfall

Hur länge håller resultatet?

Våra PRP behandlingar i Stockholm bör alltid ske i kurer med minst tre stycken behandlingar. Under behandlingen så repareras huden på djupet och förskjuter åldrandet. Huden åldras sedan ”på nytt” efter behandlingen och det nya utgångsläget. För att du som patient ska få bästa tänkbara resultat så rekommenderar vi ofta en ”touch-up-behandling” ett par gånger om året efter den avslutade kuren.