14 Saker att tänka på när du väljer Skönhetsklinik 2023

Det finns många viktiga aspekter att ha i åtanke när det gäller att välja skönhetsklinik, och det är lätt att man glömmer bort exakt vad man bör titta på när man ska välja skönhetsklinik. När det kommer till olika skönhetsbehandlingar är det ofta lockande att välja den klinik som ligger närmast hemmet, eller att man väljer den klinik som erbjuder bäst pris.

Men för att du ska få en så lyckad behandling som möjligt, med bästa möjliga resultat, finns det några viktiga aspekter att ta in i beräkningarna innan du väljer skönhetsklinik. Från medicinsk säkerhet, erfarna behandlare som strävar efter naturliga resultat till kundnöjdhet. Här är vår checklista med 10 saker att tänka på när man väljer skönhetsklinik för 2023!

14 Saker att tänka på när du väljer Skönhetsklinik 2023

Det finns många viktiga aspekter att ha i åtanke när det gäller att välja skönhetsklinik, och det är lätt att man glömmer bort exakt vad man bör titta på när man ska välja skönhetsklinik. När det kommer till olika skönhetsbehandlingar är det ofta lockande att välja den klinik som ligger närmast hemmet, eller att man väljer den klinik som erbjuder bäst pris.

Men för att du ska få en så lyckad behandling som möjligt, med bästa möjliga resultat, finns det några viktiga aspekter att ta in i beräkningarna innan du väljer skönhetsklinik. Från medicinsk säkerhet, erfarna behandlare som strävar efter naturliga resultat till kundnöjdhet. Här är vår checklista med saker att tänka på när man väljer skönhetsklinik för 2023!

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


 

1. Kliniken bör ha godkända licenser och certifikat.

Det är viktigt att kliniken uppfyller alla säkerhetskrav och standarder som ställs upp av myndigheter och branschorganisationer. En av dessa lagar är att endast legitimerad vårdpersonal får utföra injektionsbehandlingar. Detta innebär att det endast är läkare, tandläkare eller sjuksköterskor som får utföra injektionsbehandlingar sedan den 1:a juli 2021.

Den nya lagen medförde även en konsultationsplikt innan alla former av injektionsbehandlingar. Patienten får inte genomgå en injektionsbehandling vid första besöket utan måste vänta 48h innan de tar ett beslut om att genomgå en injektionsbehandling. Denna betänketid är utformad för att patienten i lugn och ro ska kunna fundera över om injektionsbehandlingen är något de verkligen vill göra och inte känna press från behandlaren på plats.


 

2. Behandlare som är utbildade och har erfarenhet

Det första man bör titta på när man väljer en skönhetsklinik är erfarenheten och kompetensen hos personalen. Det är viktigt att se till att de är kvalificerade och har den nödvändiga utbildningen och certifieringarna. Det är också viktigt att personalen har erfarenhet av att utföra de specifika behandlingar som du söker, så att du kan känna dig trygg med deras expertis och förtroende.

En bra klinik har också legitimerad vårdpersonal på plats, till exempel läkare och sjuksköterskor.


 


3. Tydlig och transparent prissättning

Det är viktigt att man vet exakt vad behandlingen kostar, inklusive eventuella avgifter för återbesök och eventuella komplikationer. Att jämföra priser mellan olika klinker är vanligt, men det är lätt att man faller för att helt enkelt välja den billigaste: vad alltid noga med att inte offra kvalitet för priset! Priset speglar mycket: kliniker med bättre rykte kostar ofta lite mer, men innebär bättre trygghet för dig som kund. De extra kronorna det kostar att gå till en bättre klinik är alltid värt det, både för säkerheten och för kvalitén på din behandling. Välj utbildad personal, den senaste utrustningen och produkterna kommer inte gratis. Precis som med allt annat så kostar kvalité lite mer men är värt varenda krona då det handlar om ens hälsa och välmående.

 

4. Kliniken bör ha en ren och hygienisk miljö

Hygien och sterilisering är avgörande när man väljer en klinik för estetiska behandlingar. Det är viktigt att kliniken följer stränga hygienregler för att minimera risken för infektioner och andra komplikationer. Kliniken ska följa de strikta hygien- och säkerhetsprotokoll som finns, inga undantag. Se till att alla verktyg som används är sterila och att allt är rent och snyggt.

 

5. God kundservice

Det är viktigt att du som kund känner dig väl omhändertagen och att du får svar på eventuella frågor och funderingar du har både innan och efter behandlingen. Välj alltid en klinik med en vänlig och professionell personal som är lyhörd för dina behov och önskemål! God kundservice innebär också att de anställda på kliniken lyssnar på dina önskemål och respekterar dina gränser. Du som kund ska känna dig trygg och respekterad under hela behandlingsprocessen.

 

6. Lämplig utrustning, produkter och teknologi

Tekniken och utrustningen som används på kliniken kan ha en stor inverkan på resultaten av behandlingen. Det är viktigt att tänka på vilken typ av utrustning som används på kliniken och om de använder den senaste tekniken och produkterna som finns på marknaden. En klinik som investerar i högkvalitativ utrustning och teknik kan ofta ge bättre resultat och ökad säkerhet för sina patienter.

Det är viktig att kliniken använder sig av modern utrustning och teknologi för att säkerställa att behandlingen är så effektiv och säker som möjligt. Detta är extra viktig för avancerade behandlingar som kräver högteknologisk utrustning, till exempel behandlingar för hårborttagning med laser. Tekniken går snabbt framåt och lasrar kan variera mycket i effektivitet.

De produkter och material som används på kliniken kan också ha en stor inverkan på resultatet av behandlingen. Det är viktigt att kliniken använder högkvalitativa produkter och material som är säkra och effektiva. En klinik som endast använder produkter och material från kända och etablerade varumärken är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.

 

7. En bra klinik är försäkrad

Att ha både behandlingsskadeförsäkring och patientförsäkring är av yttersta viktighet för en skönhetsklinik. Det ger både klienter och klinikens team en trygghet som är oumbärlig i branschen. Låt oss förklara varför.

Inom skönhetsbranschen kan det, trots alla försiktighetsåtgärder, ibland uppstå oönskade händelser. Behandlingsskadeförsäkringen är till för att skydda kliniken och dess personal mot ekonomiska följder om något skulle gå snett under en behandling. Det kan handla om komplikationer eller olyckliga händelser.

Med en behandlingsskadeförsäkring alla skönhetskliniker i Sverige försäkra sig om att de har det ekonomiska skydd de behöver för att hantera eventuella skadeståndsanspråk.

Detta möjliggör för kliniken att fortsätta ge sina kunder förstklassig service utan oro för olyckliga händelser.

En patientförsäkring är lika avgörande för en skönhetsklinik. Den ger klienterna en extra säkerhet genom att de vet att de har ett skydd om något oönskat skulle inträffa under eller efter en behandling.

Att kliniken har en patientförsäkring visar att de värdesätter deras klienters trygghet och välbefinnande. Det ger klienterna fred och förståelse att deras hälsa och säkerhet alltid är klinikens högsta prioritet.

Att ha både behandlingsskadeförsäkring och patientförsäkring understryker klinikens strävan efter trygghet, ansvar och högsta kvalitet inom skönhetsvård. Det visar att kliniken tar sitt ansvar på allvar, både gentemot sina klienter och deras team. Så när du väljer en skönhetsklinik, se till att de har dessa försäkringar - det är en tydlig indikation på deras engagemang för din säkerhet och välbefinnande.

 

8. En bra klinik har ett gott rykte

Klinikens rykte och omdömen från tidigare kunder kan ge en bra indikation på kvaliteten på deras behandlingar och service. Det är viktigt att söka efter oberoende recensioner på nätet och höra vad andra människor har att säga om sin erfarenhet. En klinik med ett gott rykte och många nöjda kunder är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.

Det är viktigt att man väljer en klinik som har ett gott rykte och som har goda omdömen från tidigare kunder. Förutom att titta på för- och efterbilder på klinikens egna hemsida, titta också på vad folk skriver om kliniken i sociala medier och undersök kunders egna före- och efterbilder. Lita på din magkänsla!

Utmärkt
Baserat på 702 recensioner
Hevi Dawody
Hevi Dawody
2022-11-09
Världens bästa ShapeBy och ShapeBy team, som tar så väl hand om oss och är professionella ut i fingerspetsarna. Den värmen, välkomnandet och servicen vi möter stunden man kliver in är svårslagen. Jag måste också tillägna några rader och hylla Oliver - universums BÄSTA Oliver, det finns ingen som du! Inte bara att du har en fantastisk förmåga och talang att få varje behandling att kännas som en efterlängtad belöning, även stunderna med dig magiska och så berikande. Utrymmet du skapar för trygghet, skratt, värme, omtanke och upplyftande konversationer gör att man lämnar ShapeBy med mer energi och längtar direkt till nästa bokning. Kärlek till er alla! ❤️
Chloe Mousa
Chloe Mousa
2022-10-31
Älskade ShapeBy och kommer absolut tillbaka. Man fick ett sånt varmt bemötande när man kom in genom dörren och det bjöds på dryck. Gjorde tear trough hos Nathalie och hon gjorde mig så bekväm och svarade på alla frågor jag hade. Resultatet blev fantastiskt. Rekommenderar starkt.
Vicky Eriksson
Vicky Eriksson
2022-10-24
Otrolig klinik! Frida är en stjärna - otroligt professionell & kunnig.
Lisa Walder
Lisa Walder
2022-10-22
Har gjort både botox, filler och laserbehandlingar här under längre tid. Vill man ha det bästa går man hit! Skulle inte kunna tänka mig att gå till någon annan. Alltid superfint och naturligt resultat, och som en bonus mycket trevligt bemötande!
Diana Hamza
Diana Hamza
2022-10-20
Bästa stället! Otroligt nöjd, toppresultat av behandlarna och bästa servicen från receptionen. ❤️🫶🏼
Manella Ze
Manella Ze
2022-10-06
Är så glad att jag hittade rätt på ShapeBy-kliniken! De är så professionella och tar verkligen bra hand om mig och det bästa är att de förstår mina behandlingsbehov och är så måna om att lyssna och anpassa sig just efter det. Måste ge ett speciellt tack och varm rekommendation till Sara A. som är så duktig! Bästa kliniken för ansiktsbehandlingar jag någonsin varit på 😊!
Hanna björklund
Hanna björklund
2022-10-06
Är så nöjd med behandlingen! Och personalen va så proffsiga och serviceinriktade- de bjöd på dryck och choklad och frågade hela tiden hur jag mådde. Rekommenderar varmt!
Sima
Sima
2022-10-05
Shapeby är otroligt duktiga, professionella och kompetenta. Har varit och gjort botoxbehandlingar på andra ställen där jag inte alltid har blivit nöjd med resultatet. Hos Shapeby blir jag alltid nöjd!! Vill man gå till en seriös klinik, så rekommenderar jag absolut ShapeBy.
 

9. Tillgänglighet

En bra och professionell klinik svarar i telefon och finns där för att svara på dina frågor. Seriösa kliniker är också lättillgängliga för dig och erbjuder flexibla tidpunkter för bokning och konsultationer.

 

10. En bra klinik är ärlig

Den sista punkten i den här listan kanske också är den viktigaste. En bra klinik med professionella behandlare är ärliga när det kommer till eventuella biverkningar och risker som kommer med en skönhetsbehandling.

En bra behandlare är också ärlig när det kommer till det estetiska, och skulle aldrig försöka få dig att t.ex. förstora dina läppar mer än du frågat efter för att du får ett ”bättre pris” eller liknande. Det estetiska ska stå i fokus, och din behandlare ska alltid vara lyhörd inför dina önskemål!

 

11. Uppföljning och eftervård

Eftervård och uppföljning är också viktigt när man väljer en skönhetsklinik. Det är viktigt att kliniken har en plan för eftervård och att de följer upp med dig efter behandlingen för att säkerställa att du har en bra upplevelse och resultat.

 

12. Etiska och moraliska riktlinjer

Det är viktigt att välja en skönhetsklinik som följer etiska och moraliska riktlinjer. Detta inkluderar att inte använda vilseledande marknadsföringstekniker eller att pressa dig att genomföra en behandling som du inte är bekväm med. En klinik som har en hög integritet och respekt för sina patienter är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.

 

13. Konsultation och rådgivning

En professionell skönhetsklinik kommer att erbjuda konsultation och rådgivning innan behandlingen genomförs. Detta är viktigt eftersom det ger dig möjlighet att diskutera dina förväntningar och önskemål med kliniken och att få råd om vilken behandling som är lämplig för dig. En klinik som tar sig tid att lyssna på dig och förklara behandlingsprocessen är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik. Sedan 2021 finns det även ett lagligt krav på att utföra en konsultation minst 2 dagar en injektionsbehandling i Sverige.

 

14. Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det viktigt att göra en noggrann undersökning och ta hänsyn till alla dessa faktorer när man väljer en skönhetsklinik. Genom att göra det kan du öka dina chanser att hitta en klinik som kommer att ge dig bästa möjliga resultat och en bra upplevelse.
Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.