Ett trollspö för din hud

Welcome to ShapeBy
13 mars, 2019
A Magic Wand for Your Skin
23 april, 2019
Welcome to ShapeBy
13 mars, 2019
A Magic Wand for Your Skin
23 april, 2019

Upplever du att din hud är glåmig, torr, stram eller saknar lyster? Har du stora porer, oregelbunden talgproduktion eller akneärr? Då är du inte ensam – många upplever liknande besvär. Som tur är finns det en lösning för alla dessa problem, nämligen – Dermapen.


Vad händer i huden under en Dermapenbehandling?

Under en Dermapenbehandling (microneedling som det också kallas) dras en mekanisk penna över huden. Pennan har ett nålhuvud som skapar små mikrokanaler i huden. Pennan vibrerar lätt under behandlingen vilket stöter bort nervsignalerna i huden och leder till en skonsam behandling.

Nålhuvudet består av 16 sterila nålar som skapar 1920 mikrokanaler i huden per sekund. Med hjälp av dessa små hål i huden uppstår en mängd positiva faktorer. Vi bryter bland annat ned den befintliga huden och tvingar den att självläka på nytt. När detta sker ökar kollagenproduktionen, ojämnheter i huden reduceras och cellförnyelsen kickar igång. Detta innebär att gammal och skadad hud städas bort samtidigt som ny, frisk hud tittar fram. Med hjälp av mikrokanalerna ökar även absorptionsförmågan för hudvårdsprodukter. Vi kan då slussa ned rätt ingredienser på hudens djup vilket förbättrar resultatet ytterligare.

På ShapeBy använder vi oss av den nyaste versionen av Dermapen – Dermapen 4 som släpptes i slutet av 2018.


Vad gör ShapeBy’s Dermapenbehandling unik?

På ShapeBy strävar vi alltid efter dem bästa och mest skräddarsydda resultaten på marknaden. Vi har därför tagit fram en helt unik Dermapenbehandling som skiljer sig från mängden (och som självklart är bättre!)

Steg 1

Vi börjar alltid behandlingen med en kemisk peeling. Peelingen kan antingen bestå av enzymer eller syror och handplockas av vår hudterapeut beroende på din situation (hudtyp och hudbesvär). En kemisk peeling förbereder huden innan behandlingen. Den tar bort döda hudceller och smuts från hudytan vilket gör att Dermapenbehandlingen kan utföras ännu djupare ned i huden.

Steg 2

Nästa steg innebär radiofrekvens. Med radiofrekvens värmer vi upp hudens två översta lager för att få kollagenfibrerna i huden att koagulera. Detta leder till en spänstigare och tightare hud.

Steg 3

På steg 3 är det show time! Då tar vi fram det magiska trollspöt och påbörjar Dermapen. Under behandlingen slussar vi ned lågmolekylär hyaluronsyra som vi boostar med en rad olika serum enligt dina behov och önskade resultat. Då ingen hud är någon annan lik, skräddarsyr vi självklart allt just för dig.


Vad kan behandlas med Dermapen?

Alla hudtyper, hudfärger och hudtillstånd mår bra av en Dermapenbehandling. Då man kan reglera pennans djup från 0,2 mm - 3,0 mm passar behandlingen bra för alla – oavsett om du drabbats av djupa akneärr eller om du bara önskar lite mer glow!

Om du är intresserad av att utföra en Dermapenbehandling går det bra att boka en tid hos en av Sveriges bästa (true story!) auktoriserade hudterapeuter Veronica här.