Vad är en PRP behandling?

ShapeBy – Din skönhetsklinik i Stockholm
 

PRP – Platelet Rich Plasma, även kallat Vampyrmetoden, är en behandling där kroppens egna plasma används för att föryngra och reparera huden på djupet.

-

En PRP behandling reparerar huden på djupet och förskjuter kroppens naturliga åldrande markant. Att kroppens egna plasma och dess tillväxthormoner används för att påskynda kroppens egen läkning av skador har länge använts inom sjukvården, och trots att ”vampyrmetoden” kan låta lite läskigt är det en helt naturlig behandling som kan utföras på alla olika hudtyper och hudtillstånd. Vanliga behandlingsområden med PRP är åldrad, slapp och solskadad hud, PRP mot håravfall, djupa ärr, ojämn hudstruktur, pigmenteringar och ojämn hudton samt mot hud utan lyster.

Vi på ShapeBy utför PRP behandlingar i kombination med Dermapen, ett verktyg som med 16 sterila engångsnålar skapar mikrokanaler i huden för serumet att slussas ned igenom. Detta gör både att den näringsrika plasman kommer djupare ner i hudens cellager samtidigt som kroppens egen produktion av kollagen och elastin får en extra boost. PRP behandlingen får på så sätt även nyttan från Dermapenbehandlingar så som förbättrad hudstruktur och reducering av ojämna hudtoner och akneärr.

 

Om behandling med PRP

-

PRP – plättberikad plasma. Ordet PRP står för platelet rich plasma och är en metod där kroppens egna plasma används för att öka kroppens kollagenproduktion och blodcirkulation. Den ökade blodtillförseln och nybildandet av kollagen föryngrar huden och ger den både bättre spänst och lyster samt förminskar rynkor och hudens ojämnheter.

Behandling med PRP bör ses som en kur. Vi rekommenderar att en behandling med PRP sker i kur med minst 3 behandlingar. För bästa resultatet och för en långvarig effekt rekommenderar vi en touch-up behandling ett par gånger om året.

 

Vanliga frågor om en PRP behandling

-

Hur lång tid tar en behandling? Räkna med att en PRP-behandling tar mellan 40-60 minuter. Detta beror dock på dina behov och önskemål.

Gör det ont? Ytliga behandlingar med Dermapen är helt smärtfria, men mer djupgående och resultatinriktade behandlingar kan upplevas som ett lättare obehag. I vissa fall kan bedövningskräm användas och appliceras på huden innan en PRP behandling, detta kan dock påverka slutresultatet.

När ser man resultat? Resultatet av behandlingen syns efter några veckor, i takt med att huden läker kommer du se hur den föryngras, upp till ett år då den når maximal effekt.

 

Såhär går en behandling med PRP till

-

Tidsbokning. Första steget mot en PRP behandling är att du bokar en tid via vårt bokningssystem på våran hemsida.

Några veckor innan behandlingen. Undvik blodförtunnande medel så som smärtstillande mediciner (Ipren, Voltaren, Naproxen) en vecka innan din behandling. Omega 3 bör undvikas två veckor innan ditt besök, och avstå alkohol minst fem dagar innan besöket. Om du tar andra blodförtunnande mediciner som Waran, Eliquis eller Trombyl ber vi dig kontakta oss i förväg.

På behandlingsdagen. Innan behandlingen gör vi alltid en konsultation där vi tillsammans går igenom din hud, dina förutsättningar och önskemål. Vi gör en komplett analys av dig och skräddarsyr sedan en personlig behandlingsplan.

Blodprov. En av våra erfarna sjuksköterskor tar sedan ett blodprov på dig. Blodprovet centrifugeras vilket skiljer plasman från resten av blodet, och det är denna näringsrika plasma som sedan används som serum vid din behandling.

Injicering med Dermapen 4. Vi injicerar sen den naturliga och näringsrika plasman med hjälp av Dermapen, ett verktyg som med 16 sterila engångsnålar skapar mikrokanaler i huden. Nålarnas djup och hastighet anpassas efter just din hy, och serumet slussas sedan ner genom mikrokanalerna till hudens djupare cellager.

 

Efter behandlingen

-

Efter behandlingen följer vi upp med dig för att se till att allt känns bra och gått som du tänkt dig. Vi avslutar alltid en PRP behandling med en lugnande mask som både ger din hud svalka och förhöjer effekten av behandlingen. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

Reaktioner och Rodnad. Oftast dyker en lätt till kraftig rodnad upp efter behandlingen – detta är ett synligt tecken på hur kroppen reagerar till den inflammatoriska process som skapats i huden. Huden skapar nu nytt kollagen och elastin! Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Andra eventuella reaktioner som kan upplevas efter en behandling är torrhet, flagnande hud och en lätt rodnad.

Undvik infektion och onödig påfrestning. Ge din hud tid att återhämta sig, därför avråder vi från följande det första dygnet efter en utförd PRP behandling:

 • Hård fysisk träning
 • Varma bad, jacuzzi och bastu
 • Brun utan Sol, smink och kraftfulla hudvårdsprodukter
 • Sol och UV-strålning

Var försiktig med sol och UV-strålning. Det är viktigt att du är försiktig med att utsätta huden för sol och UV-strålning direkt efter en behandling. Huden är mycket känsligare efter en PRP behandling, och att utsätta den för sol och UV-strålning kan försämra hudens produktion av kollagen och elastin. Vi rekommenderar alltid att använda rätt hemmaprodukter och solskydd, men det är extra viktigt efter en behandling med PRP, oavsett årstid och väderlek.

Några av våra Google Omdömen

 • Antonia Cn - Romania
  I’ve been looking for a long time to find a good esthetic clinic and I’m beyond happy and grateful that I found Dr Neha and The ShapeBy clinic ,I’ve travel from Romania to see Dr Neha and to get my lips done ,I couldn’t be more satisfied, my lips look super natural and beautiful, Dr Neha has amazing skills and the whole ShapeBy team is super professional and friendly at the same time , a wonderful experience  

  Läs fler recensioner

  Antonia Cn - Romania
 • Neela Zarif - Stockholm, Sweden
  I had considered injections and filler in my lips for some time but was worried that it would not look natural, as I was not interested in changing the appearance of my lips, only enhancing what I already had. I came across Dr Neha's work on instagram and could clearly see that her "moto" was "natural look" and that convinced me to make an appointment. This was a year ago and I could not be any happier about the results! Not only is she amazing at her work, she is so professional but also so kind easy to talk too. I highly recommend anyone who wants to get treatments to go to Shapeby, the entire team is so talented and carrying - always putting the client first!  

  Läs fler recensioner

  Neela Zarif - Stockholm, Sweden
 • Madelene Ringström - Stockholm, Sweden
  Hos ShapeBy känner jag mig oerhört trygg, omhändertagen, sedd, professionellt bemött och bekväm. Så först, ett stort tack till er alla som får mig att alltid känna mig välkommen hos er. Det jag uppskattar med Dr. Neha, förutom den otroligt estetiska kunskap hon besitter, är hennes ärlighet. Jag vet att jag alltid kommer att få den absolut bästa hjälp som passar mig och förhöjer mina drag med ett naturligt resultat som följd. Från den allra första gång jag besökte Dr. Neha kände jag ett enormt förtroende för henne. Dr. Neha, du är verkligen bäst på det du gör. Ett stort tack för att du får mig att se ut som mitt absolut bästa jag! Jag rekommenderar varmt ShapeBy och Dr. Neha till alla!  

  Läs fler recensioner

  Madelene Ringström - Stockholm, Sweden
 • Milo Bescher - Stockholm, Sweden
  Jag har gått till Dr. Nea nu och fyllt ut min haka samt käke. Jag har inte bara fått fillers i ansiktet. Dr. Nea har totalt rekonstruerat min ansiktsform gällande haka och käke. Min haka och käke är något som gjort mig osäker som person sedan jag var 13-14. Att göra detta har inte bara gjort att jag ser bättre ut utan att jag har mer självförtroende. Jag är grymt imponerad av hennes arbete och alla andra medarbetare på kliniken gällande bemötande etc! Kan varmt rekommendera kliniken!    

  Läs fler recensioner

  Milo Bescher - Stockholm, Sweden
 • Charlie Ringenson - Stockholm, Sweden

  I have to say thank you to Shapeby for an absolutely wonderful experience with laser hair removal. The whole team was professional, friendly, and skilled at their work. The customer service here is top notch and I was seriously impressed by my whole visit. Oliver made me feel totally at ease by explaining every aspect of the treatment each step of the way. The laser was very fast and totally painless. I would definitely recommend Oliver and Shapeby to everyone!

   

  Läs fler recensioner

  Charlie Ringenson - Stockholm, Sweden
 • Emily Naaman - Dallas, USA

  Vill bara säga jag älskar Neha hon är så oroligt dukigt ,ÄLSKAR verkligen mina läppar hon är AMAZING dom ser så naturliga ut! Super njöd !!

  Ja kommer enda från dallas bara för att komma till neha:)

   

  Läs fler recensioner

  Emily Naaman - Dallas, USA
 • Maggie Gourgis - Stockholm, Sweden

  Vill bara yttra mig om hur Dr Neha har gjort ett under med mina läppar. Saknade överläpp och hade komplex för min mun. Ord kan inte beskriva hur nöjd jag är! Älskar mina läppar så, de är helt perfekta! Symmetriska och naturliga med en jättefint lyft på överläppen som jag är så nöjd med. Andra gången jag varit där och första gången helt otroligt mina läppar såg lika bra ut efter tre månader. Och på tal om nöjdhet, super bra service med. Kände mig otroligt lugn och i goda händer. Skulle aldrig vända mig någon annanstans spelar ingen roll vad det kostar. Jag hoppas att ni på Shapeby läser detta. Mvh Maggie

   

  Läs fler recensioner

  Maggie Gourgis - Stockholm, Sweden
 • Annie - Sundsvall, Sweden
  Det är extremt svårt att endast i text förklara min tacksamhet till Shape by och de fantastiska underverk de gjort på mig med deras behandlingar. Det ser så naturligt ut vilket är precis som jag alltid velat ha det men aldrig vågat ta tag i. Detta då jag är extremt nålrädd och inte riktigt vågar lita på människor som är i mitt ansikte, det här har nu totalt förändrats. Efter att ha sett deras otroliga resultat så tog jag mig nervöst dit och det var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det är nu månadens höjdpunkt att gå komma till deras salong med deras fantastiska bemötande för jag känner sig hur lugn som helst. All oro och nervositet försvinner direkt. Den enda nackdelen är att mina läppar håller sig så himla fina under en väldigt lång tid så jag får vänta med komma tillbaka ;) TACK Neha och alla på Shape by för att ni får mig att känna en sådan trygghet och gör ett sådant bra jobb! Ser fram emot när vi ses igen!  

  Läs fler recensioner

  Annie - Sundsvall, Sweden
 • Elin Liljekvist - Malmö, Sweden

  Jag har länge letat efter en seriös och medicinskt erfaren klinik. Jag är så glad att jag hittat ShapeBy! De är tveklöst marknadens främsta aktör, deras resultat är helt otroliga och så naturliga. Det är svårt att få tag på en tid då de ofta är fullbokade men jag lovar att det är värt väntetiden!

   

  Läs fler recensioner

  Elin Liljekvist - Malmö, Sweden
 • Malin Sivén - Hallstahammar, Sweden
  Jag har gått till dr Neha två gånger tidigare och tredje gången nu besökte jag Dr Oliver. Jag fick ett supertrevligt, glatt och professionellt bemötande av Jane i receptionen (samt av Annamaria) och kände mig direkt omhändertagen. Jag fick en lika bra känsla när jag träffade Dr Oliver. Lugn, kunnig och trevlig och lyssnade noga till mina önskemål. Här snackar vi ett extremt kundfokus med ett galet bra öga för detaljer och estetik. Alltid med fokus på naturliga resultat. Tack ShapeBy!  

  Läs fler recensioner

  Malin Sivén - Hallstahammar, Sweden
 • Ritza Papaconstantinou - Stockholm, Sweden

  Toppklass! Få ställen längtar jag till som ShapeBy. Professionella, eftertänksamma och lyhörda behandlare som ser till mina behov och önskemål och aldrig gör något förhastat eller utan samråd med mig. Jag rekommenderar ShapeBy med absolut varmaste hand!

   

  Läs fler recensioner

  Ritza Papaconstantinou - Stockholm, Sweden
 • Ida Andersson - Uppsala, Sweden
  Är så otroligt nöjd med mina besök hos ShapeBy. Dr Neha är lätt den bästa i branschen 🙌  

  Läs fler recensioner

  Ida Andersson - Uppsala, Sweden
 • Susanna U - Stockholm, Sweden

  Alltid ett proffesionellt och trevligt bemötande! Neha och Oliver är läkare respektive sjuksköterska vilket märks och gör att man känner sig trygg när man går dit! Jag blir alltid nöjd med resultatet, rekommenderar denna klinik!

   

  Läs fler recensioner

  Susanna U - Stockholm, Sweden
 • Ellen Frid Lenter - Göteborg, Stockholm

  Fantastisk klinik med enastående resultat! Rekommenderar alla att gå hit, de strävar efter naturliga resultat, medicinsk expertis och att patienten står i fokus! 🌟 Mina resultat är superfina och naturliga👌 😊

   

  Läs fler recensioner

  Ellen Frid Lenter - Göteborg, Stockholm
 • Ivana Oster - Stockholm, Sweden

  Stort TACK till Oliver för att han gett mig så fantastiskt fina läppar! Jag kände mig väldigt trygg med honom!

   

  Läs fler recensioner

  Ivana Oster - Stockholm, Sweden
 • Adam Farhoumand - Stockholm, Sweden

  Dr.Neha - kvinnan som skapar MAGI! Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är den bästa i branschen. Så otroligt nöjd verkligen. Skulle rekommendera ShapeBy till alla verkligen.

   

  Läs fler recensioner

  Adam Farhoumand - Stockholm, Sweden
 • Maria Christiansson - Stockholm, Sweden

  Trevlig personal och proffesionellt ställe. Bryr sig om sina kunder

   

  Läs fler recensioner

  Maria Christiansson - Stockholm, Sweden
 • Abbas Kapasi - Stockholm, Sweden

  Jag måste börja med att tacka alla på Shapeby. Vilken upplevelse man fick. Från bokning till att man var där, allt var perfekt! Jag har tagit bort hår med hjälp av deras hårborttagningslaser. Måste säga att jag var väldigt rädd att det skulle göra ont. Oliver förklarade hela processen och det tog knappt 15 minuter att göra och den var smärtfri. Oliver var väldigt professionell och jag skulle definitivt rekommendera honom och hela teamet på Shapeby till alla!

  Keep it up!

   

  Läs fler recensioner

  Abbas Kapasi - Stockholm, Sweden
 • Elin Levedahl - Stockholm, Sweden

  Tack Jane för bästa bemötandet idag! gjorde injektioner hos Oliver och det var en strålande upplevelse!

  Otroligt proffsigt, ingen smärta, inga blåmärken, inga små torkade blodpluppar, alltså som att jag inte gjort någon behandling alls! (kan tilläggas att jag gjort injektioner flera år, och på flera kliniker, och har hyfsat lätt för att få blåmärken och bli svullen) Stort plus för den ljusa och superfräscha lokalen👌 Har redan bokat in nästa besök 😊💎

   

  Läs fler recensioner

   
  Elin Levedahl - Stockholm, Sweden
 • Karina Petrovna - Stockholm, Sweden
  Jag vill bara säga stort Tack till Oliver som räddat mitt ansikte! Vart överfylld på en annan klinik och skämdes gå till jobbet. Han tog bort min filler och redan på kvällen samma dag såg jag ut mer som mig själv och kunde inte sluta le. Väldigt tacksam att ni ville och kunde hjälpa mig! Mår så mycket bättre nu och känner mig mycket finare! Tusen, tusen tack! Längtar till mitt återbesök!  

  Läs fler recensioner

  Karina Petrovna - Stockholm, Sweden

BOKA TID