Vinterrusta huden

Kort om Retinolens fantastiska påverkan på huden
21 november, 2019
Hög tid för hårborttagning
3 januari, 2020
Kort om Retinolens fantastiska påverkan på huden
21 november, 2019
Hög tid för hårborttagning
3 januari, 2020

Huden behöver lite extra kärlek för att må bra under dem kallare vintermånaderna. Här hittar du våra bästa tips.


1. Återfukta – Kallare luft brukar även betyda torrare luft. Var noga med att använda produkter som tillför fukt i huden.


2. Solskydd – Under vinterhalvåret utför vi ofta olika vinteraktiviteter. Detta brukar resultera i långa dagar utomhus och med snö runt omkring kan faktiskt solens starka strålar reflekteras. Därför är det extra viktigt att använda solskydd även under vintern.


3. Temperaturskiftningar – Förflyttningar från och till olika temperaturer påverkar storleken på våra kärl. Detta betyder att synliga kärl i ansiktet kan ökas under perioder där vi skiftar mycket från kallare klimat till varmare klimat. Exempel på detta är när vi vistas ute en vinterdag och sedan kommer in i värmen.


4. Exfoliera – Då vi ofta blir mycket torrare under vinterhalvåret är det extra viktigt att peela huden. Detta för att ta bort döda hudceller som annars kan blockera produkter att komma ner på djupet i huden.


5. Vårda dina läppar – Det är vanligt att vi börjar slicka runt våra läppar när vi upplever dem torra. Detta resulterar endast att läpparna torkar ut ytterligare. Det är viktigt att använda ett återfuktande läppserum, gärna som innehåller SPF.


6. Avancera i din hudvårdsrutin – Om du inte ska på solsemester under vintern, eller tillbringa flera veckor i skidbacken så är vintern den bästa årstiden att använda tuffare produkter i form av Retinoler och syror samt göra avancerade hudbehandlingar.