Melasma

Övervinn Melasma: Ta Steget till en Strålande Hud!

Melasma är en hudsjukdom som kan ha en betydande inverkan på självkänsla och sociala interaktioner. Genom att följa rätt strategier och ha tillgång till korrekt information kan vi framgångsrikt hantera och övervinna denna utmaning. Det är viktigt att ta kontroll över sin hudhälsa för att kunna navigera genom vardagen med självförtroende!

Om du är bekymrad över melasma eller vill veta mer om de behandlingar vi erbjuder, tveka inte att boka en tid med oss. Vårt team av hudvårdsexperter är här för att hjälpa dig att förstå din hud och ge dig de bästa råden för att hantera denna utmanande hudåkomma.

800+ omdömen på Google

Flest och nöjdast patienter enligt Google.

Behandlingstid

En behandling tar ca: 30 min.

Smärtnivå

Smärtfri, kan upplevas som kittlande

Efter behandling

Du kan återgå till jobb direkt efter besöket.

Melasma behandling

Vad är Melasma och kan man "ta bort" Melasma?

Melasma, även känd som "kloasma" eller "graviditetsmask", är ett hudtillstånd som framför allt drabbar kvinnor, särskilt under deras fertilaste år. Detta tillstånd kännetecknas av mörkare, ofta symmetriska, pigmenterade fläckar som framträder på huden. Dessa fläckar är mest framträdande på ansiktets mest exponerade områden, såsom kinder, panna och överläpp, men kan även uppträda på andra delar av kroppen.

Även om melasma kan drabba alla, är det särskilt vanligt bland kvinnor, särskilt de med en mörkare hudton. Hormonella förändringar, såsom graviditet, användning av p-piller eller hormonersättningsterapi, är ofta kopplade till uppkomsten av melasma. Dessutom kan exponering för solens ultravioletta strålar och värme förvärra tillståndet, vilket gör det ännu viktigare att skydda huden när man är utomhus.

Melanin är det pigment som ger vår hud, hår och ögon dess färg. När det produceras i överflöd i vissa hudområden, leder det till uppkomsten av de mörka fläckarna som kännetecknar melasma. Trots att många tror att melasma kan "tas bort" helt och hållet, är sanningen att det inte finns någon behandling som kan eliminera melasma permanent. Detta beror på att melasma är ett komplicerat tillstånd som kan påverkas av en kombination av interna (som hormoner) och externa (som UV-strålning) faktorer.

Dock finns det flera behandlingsalternativ som kan hjälpa till att minska synligheten av dessa fläckar och förbättra hudens utseende. Genom att kombinera professionella behandlingar med rätt hudvårdsrutin kan man uppnå betydande förbättringar och hantera melasma på ett effektivt sätt.

På vår klinik erbjuder vi flera behandlingsalternativ för att hantera melasma:

Kemisk peeling: Kemisk peeling är en populär hudvårdsbehandling som involverar applicering av en kemisk lösning på huden för att avlägsna de översta lagren. När dessa lager avlägsnas, uppmuntras ny, frisk hud att växa tillbaka, vilket kan leda till en ljusare och jämnare hudton. Det finns olika styrkor av kemiska peelingar, från milda till djupa, beroende på syrahalten i lösningen. Mildare peelingar kan utföras regelbundet för att upprätthålla en frisk hudton, medan djupare peelingar kan ge mer dramatiska resultat men kräver längre återhämtningstid. För patienter med melasma kan kemisk peeling hjälpa till att minska synligheten av mörka fläckar genom att avlägsna pigmenterade hudceller. Valet av peeling beror på hudens tillstånd, typ och svårighetsgrad av melasma.

Laserbehandling: Laserbehandling för melasma använder koncentrerade ljusstrålar för att rikta in sig på och bryta ner överflödigt melanin i huden. Denna teknik kan vara särskilt effektiv för djupare melasma som inte svarar på andra behandlingar. Det finns olika typer av lasrar som kan användas för att behandla melasma, och valet av laser beror på djupet och svårighetsgraden av pigmenteringen. Behandlingen kan kräva flera sessioner för bästa resultat, och det är viktigt att följa eftervårdsinstruktionerna noggrant för att undvika komplikationer. Efter laserbehandlingen kan huden vara rodnad och svullen, men dessa symtom bör avta inom några dagar. Det är också viktigt att skydda huden från solen efter behandlingen för att förhindra ytterligare pigmentering.

Hudvårdsprodukter: Förutom kliniska behandlingar erbjuder vi en rad hudvårdsprodukter som är speciellt formulerade för att behandla och förebygga melasma. Dessa produkter innehåller aktiva ingredienser som hydrokinon, som är en hudblekningsmedel; retinoider, som hjälper till att öka cellomsättningen; och antioxidanter, som skyddar huden från fria radikaler och UV-skador. Det är viktigt att använda dessa produkter enligt anvisningarna och i kombination med en daglig solkräm för att uppnå bästa möjliga resultat. Regelbunden användning av dessa produkter kan hjälpa till att minska synligheten av melasma och förhindra att den återkommer.

Omdömen

Alexa Mac Donald, Finland

“The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

Viktoria Berg, Sverige

“Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

Adam Farhoumand, Sverige

“Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

Anitha Clemence, Sverige

“Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

Nindy Kaur, Kanada

“I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

Så här går det till vid en behandling.


1. Boka konsultation

Om du är intresserad av en injektionsbehandling måste du först boka en konsultation. Detta kan ske digitalt eller fysiskt. Konsultationen måste utföras minst 2 dagar innan din behandling. Om du besökt oss inom 6 månader för injektionsbehandling krävs ingen ny konsultation.


2. Boka behandlingar

Under din konsultation gör vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig med en personlig behandlingsplan och bokar de behandlingar som passar din budget, livsstil och dina skönhetsmål bäst.


3. Påbörja behandling

Sätt igång med din behandlingsplan så snart du känner dig redo. Våra erfarna läkare och sjuksköterskor utför behandlingen på dig, erbjuder dig en komplett ansiktsanalys, och vägleder dig hela vägen.


4. Kontinuerliga behandlingar

Efter din första behandling bokar vi in nästa behandling. Regelbundna behandlingar leder till bästa resultat!


1Är Melasma behandlingar permanenta?
Tyvärr kan melasma ligga latent i kroppen och därför kan det återkomma, särskilt om huden utsätts för sol och värme utan tillräckligt skydd. Detta innebär att även om behandlingar kan vara effektiva, kan det vara nödvändigt med upprepade behandlingar eller fortsatt underhåll för att hålla melasma under kontroll.
1Är melasma farligt?
Melasma är varken farligt eller smittsamt, men det kan orsaka betydande psykiskt obehag för de som är drabbade. Lyckligtvis finns det nu en mängd effektiva behandlingar tillgängliga för detta tillstånd. På ShapeBy har vi noggrant valt ut de bästa behandlingarna. Vi välkomnar dig att komma in till oss för en konsultation!
1Smärtskala/bedövning?
Behandlingen är smärtfri, det kan kännas som en kittlande effekt.
1Hur lång tid tar en Melasma behandling?
Varje behandling tar vanligtvis mellan 5-20 minuter, beroende på Melasmans storlek och komplexitet.

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Kindkonturering

  Genom att skulptera kindbenen med filler ser man en omedelbar effekt av fyllnad och uppstramning.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Melasma

  Övervinn Melasma: Ta Steget till en Strålande Hud!

  Melasma är en hudsjukdom som kan ha en betydande inverkan på självkänsla och sociala interaktioner. Genom att följa rätt strategier och ha tillgång till korrekt information kan vi framgångsrikt hantera och övervinna denna utmaning. Det är viktigt att ta kontroll över sin hudhälsa för att kunna navigera genom vardagen med självförtroende!

  Om du är bekymrad över melasma eller vill veta mer om de behandlingar vi erbjuder, tveka inte att boka en tid med oss. Vårt team av hudvårdsexperter är här för att hjälpa dig att förstå din hud och ge dig de bästa råden för att hantera denna utmanande hudåkomma.

  800+ omdömen på Google

  Flest och nöjdast patienter enligt Google.

  Behandligstid

  En behandling tar ca:30 min.

  Smärtnivå

  Smärtfri, kan upplevas som kittlande.

  Efter behandling

  Du kan återgå till jobb direkt efter besöket.

  Melasma behandling

  Vad är Melasma och kan man "ta bort" Melasma?

  Melasma, även känd som "kloasma" eller "graviditetsmask", är ett hudtillstånd som framför allt drabbar kvinnor, särskilt under deras fertilaste år. Detta tillstånd kännetecknas av mörkare, ofta symmetriska, pigmenterade fläckar som framträder på huden. Dessa fläckar är mest framträdande på ansiktets mest exponerade områden, såsom kinder, panna och överläpp, men kan även uppträda på andra delar av kroppen.

  Även om melasma kan drabba alla, är det särskilt vanligt bland kvinnor, särskilt de med en mörkare hudton. Hormonella förändringar, såsom graviditet, användning av p-piller eller hormonersättningsterapi, är ofta kopplade till uppkomsten av melasma. Dessutom kan exponering för solens ultravioletta strålar och värme förvärra tillståndet, vilket gör det ännu viktigare att skydda huden när man är utomhus.

  Visa mer

  På vår klinik erbjuder vi flera behandlingsalternativ för att hantera melasma:

  Kemisk peeling: Kemisk peeling är en populär hudvårdsbehandling som involverar applicering av en kemisk lösning på huden för att avlägsna de översta lagren. När dessa lager avlägsnas, uppmuntras ny, frisk hud att växa tillbaka, vilket kan leda till en ljusare och jämnare hudton. Det finns olika styrkor av kemiska peelingar, från milda till djupa, beroende på syrahalten i lösningen. Mildare peelingar kan utföras regelbundet för att upprätthålla en frisk hudton, medan djupare peelingar kan ge mer dramatiska resultat men kräver längre återhämtningstid. För patienter med melasma kan kemisk peeling hjälpa till att minska synligheten av mörka fläckar genom att avlägsna pigmenterade hudceller. Valet av peeling beror på hudens tillstånd, typ och svårighetsgrad av melasma.

  Laserbehandling: Laserbehandling för melasma använder koncentrerade ljusstrålar för att rikta in sig på och bryta ner överflödigt melanin i huden. Denna teknik kan vara särskilt effektiv för djupare melasma som inte svarar på andra behandlingar.

  Visa mer

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här går det till
  vid en behandling.

  1. Boka konsultation

  Om du är intresserad av en injektionsbehandling måste du först boka en konsultation. Detta kan ske digitalt eller fysiskt. Konsultationen måste utföras minst 2 dagar innan din behandling. Om du besökt oss inom 6 månader för injektionsbehandling krävs ingen ny konsultation.


  2. Boka behandlingar

  Under din konsultation gör vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig med en personlig behandlingsplan och bokar de behandlingar som passar din budget, livsstil och dina skönhetsmål bäst.


  3. Påbörja behandling

  Sätt igång med din behandlingsplan så snart du känner dig redo. Våra erfarna läkare och sjuksköterskor utför behandlingen på dig, erbjuder dig en komplett ansiktsanalys, och vägleder dig hela vägen.


  4. Kontinuerliga behandlingar

  Efter din första behandling bokar vi in nästa behandling. Regelbundna behandlingar leder till bästa resultat!


  1
  4

  Kontakta oss

  Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


   Andra är även intresserade av

   Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

   Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

   Kindkonturering

   Genom att skulptera kindbenen med filler ser man en omedelbar effekt av fyllnad och uppstramning.

   10 saker att tänka på innan en läppförstoring

   Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

   ShapeBy Face
   Refinement

   Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.