Fillers Nasolabiala veck / Nasolabialveck

Linjerna som löper från näsvingarna och ner till mungiporna blir tydliga när man ler och i vissa fall är dessa även markanta utan att behöva utföra mimik. Detta sker av fler anledningar:

 • Volymförlust i kinder och under ögon vilket leder till att huden tappar greppet och blir saggig/hänger och skapar på så sätt nasolabiala veck.
 • Fettet i kinderna kryper ner och samlar sig kring munnen och på så sätt utvecklas även sura mungipor och hamsterpåsar.
 • Överaktiva muskler i mellan ansiktet som får en att skratta och le.

Fillers Nasolabiala veck / Nasolabialveck

Linjerna som löper från näsvingarna och ner till mungiporna blir tydliga när man ler och i vissa fall är dessa även markanta utan att behöva utföra mimik. Detta sker av fler anledningar:

 • Volymförlust i kinder och under ögon vilket leder till att huden tappar greppet och blir saggig/hänger och skapar på så sätt nasolabiala veck.
 • Fettet i kinderna kryper ner och samlar sig kring munnen och på så sätt utvecklas även sura mungipor och hamsterpåsar.
 • Överaktiva muskler i mellan ansiktet som får en att skratta och le.

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!

 

Förminska nasolabiala veck med fillers

Användning av fillers för att behandla nasolabialveck, de rynkor som sträcker sig från sidan av näsan till mungipan, är en vanlig kosmetisk procedur med flera fördelar.

En av de mest uppenbara fördelarna är att fillers kan minska synligheten av dessa rynkor och därmed ge ett yngre och mer ungdomligt utseende. Denna effekt är ofta önskvärd för personer som vill minska ålderstecken i ansiktet utan att genomgå en omfattande kirurgisk procedure.

Förutom omedelbara resultat erbjuder fillers också möjligheten till anpassning. Om du inte är nöjd med resultatet kan de justeras eller omvändas med hjälp av en motmedel.

Några fillers, särskilt de som innehåller hyaluronsyra, kan ha fuktgivande egenskaper som förbättrar hudens kvalitet och elasticitet vid behandlingsområdet.

Tidsåtgång - En behandling tar 45 min varav ingreppet tar ca 10 min.

Bedövning - Behandlingen är smärtfri och bedövning behövs inte.

Skräddarsydd teknik - Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

 

Behandling

Beroende på orsaken till nasolabialvecken behandlar man på olika sätt. Är orsaken volymförlust i kinderna och ev. under ögonen bör man i första hand behandla detta parti för få ett lyft av huden kring nasolabiala partiet. I vissa fall då nasolabialvecken är framträdande pga överaktiva muskler, ökad nedbrytning av kollagen eller fett i själva vecken kan behandla med filler direkt i vecken.


Hur utförs behandlingen i Nasolabialvecken?

För att skapa mjukare veck injiceras filler längs vecket med antingen vass nål eller trubbig kanyl beroende på hud strukturen. Trubbig kanyl kan upplevas behagligare då man ej behöver sticka flertal gånger. Detta minskar även risken för blåmärken.


Hur lång tid tar behandlingen?

Själva behandlingen är 30 minuter lång. Det ingår alltid en grundlig konsultation samt ansiktsanalys tillsammans med våra medicinska experter innan ett ingrepp. Själva injiceringen tar ungefär 5-10 minuter.

Som nämnt ovan, behandlingen och metoden beror på orsaken till nasolabialvecken. Är det volymförlust i kinder orsaken behandlar man då kinder. V.g. se ”länk till volym kinder och kontur”.


Boomerang

Som Netflix, fast för skönhetsbehandlingar

 

När ser man resultat?

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men det förekommer också en viss del svullnad. Det optimala resultatet ser man efter 1 vecka då svullnaden har hunnit lägga sig.


Hur många behandlingar behöver man och hur stor mängd filler?

Mellan 1-2 ml krävs för behandling av Nasolabialveck. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det krävas två behandlingar (vid djupa veck). Ibland kan även en kombinationsbehandling behövas av Kinder och Nasolabiala veck.


Smärtskala/bedövning?

Bedövningssalva behövs inte då behandlingen utförs oftast med trubbig kanyl, vilket innebär endast 1-2 stick. Bedövningsmedel finns även i sprutan vilket gör behandlingen nästintill smärtfri.


Svullnad och blåmärken?

Lite svullnad kan förekomma. Blåmärken kan uppstå men detta är individuellt. Man kan återgå till jobbet direkt efter.


Hur länge varar resultatet?

Resultatet varar i ca 6-12 månader, därefter upprepar man behandlingen.

 

Vad kostar det att få bort nasolabiala veck med fillers?

Priset på fillers för att behandla nasolabiala veck kan variera en del och dessa beror på några olika faktorer. Dessa inkluderar din var tdu bor, den typ av filler som används, behandlarens erfarenhet och rykte, samt den mängd filler som krävs för att uppnå önskat resultat.

Vart du bor spelar en roll då priserna för att behandla nasolabialveck ofta är högre i större städer där mer efterfrågan råder.

Typen av filler som används är också en viktig faktor. Det finns flera olika typer av fillers som används. Och priset kan variera beroende på vilken produkt som används för din behandling. Vanliga fillers inkluderar hyaluronsyra-fillers som Restylane eller Juvéderm.

Erfarenhet och rykte hos behandlaren/kliniken är en annan aspekt att ta hänsyn till. Etablerade och erfarna behandlare har i regel högre priser då deras kompetens och förtroende är högt.

Kostnaden beräknas oftast också baserat på mängden filler som krävs för behandlingen. Nasolabiala veck varierar i storlek och djup från person till person, och därför måste mängden filler anpassas individuellt.

Slutligen kan klinikkostnader vara en faktor att överväga. Vissa kliniker kan inkludera vissa tjänster i sina priser, medan andra kan ta ut separat för tilläggstjänster som konsultationer eller eftervård.

 

Varför får man nasolabiala veck?

Nasolabiala veck är de rynkor som löper från sidan av näsan till mungipan. Dessa uppstår som en naturlig del av åldringsprocessen i ansiktet. Hur de nasolabiala vecken utvecklas och hur pass synliga de är beror på flera olika faktorer:

1. Minskad elasticitet i huden: Med åldern tappar huden sin förmåga att bibehålla spänst och form. Detta resulterar i en ökad tendens för huden att vecka och rynka sig.

2. Minskad produktion av kollagen och elastin: Kollagen och elastin är viktiga proteiner i huden som både ger stöd och elasticitet. Åldrandet resulterar i en minskad produktion av dessa proteiner, vilket i sin tur skapar en förlust av hudens spänst och ökad rynkbildning.

3. Ansiktsrörelser: Upprepade ansiktsuttryck och rörelser, såsom leenden och skratt, spelar också en viss roll i utvecklingen av nasolabiala veck. Upprepad rörelse kan få huden att vecka sig flera gånger på samma sätt.

4. Förlust av underhudsfett: Åldrandet leder i många fall till minskad fettvolym under huden i ansiktet, vilket kan göra att vecken blir mer framträdande.

5. Genetik: Din personliga genetik har en påverkan på hur din hud åldras och hur framträdande de nasolabiala vecken blir. Vissa människor kan vara genetiskt benägna att utveckla djupare nasolabiala veck och att dessa utvecklas tidigare än andra.

6. Exponering för sol och miljöfaktorer: Överexponering i solens ultravioletta strålar och diverse miljöfaktorer kan öka hudens åldrande och bidra till bildandet av rynkor såsom nasolabiala veck.

Det är också viktigt att inse att nasolabiala veck är en naturlig del av åldringsprocessen och en normal del av ansiktets struktur. De behöver inte nödvändigtvis vara ett tecken på dålig hälsa.

Om du är bekymrad över synligheten av dina nasolabiala veck och överväger att behandla dem med fillers, så rekommenderar vi dig att kontakta oss för diskutera olika alternativ för att minska deras inverkan på ditt utseende.

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.