Profhilo behandling – ShapeBy Stockholm

Profhilo® är den första BDDE-fria stabiliserade injicerbara hyaluronsyra baserade produkten som stramar upp huden och motverkar slapphet. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA): 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst.

Profhilo® ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

Vad kan vi behandla?

Profhilo är en anti-aging behandling för hud som förlorat elasticiteten och fastheten i samband med åldrande. Profhilo kan användas på områden som vi ofta förknippar med slapp hud och ålderstecken, till exempel tex hals, dekolletage, och händer. Det går även att punkt behandla områden i ansiktet, men vanligtvis behandlas hela ansiktet. Profhilo fungerar också utmärkt att injiceras på många olika ställen på kroppen som visar tecken på åldrande som normalt är svårbehandlade, så som knän och ’gäddhäng’.

Ett vanligt missförstånd när det kommer till de så kallade ”föryngrande” behandlingarna är att de bara är för äldre människor – men sanningen är att vår huds elasticitet och vår kropps kollagenproduktion börjar minska redan innan vi fyllt 30. Profhilo är också en utmärkt behandling för torr och glåmig hy tack vare behandlingens boost av återfuktning.

Vad är Profhilo?

 • Stramar upp huden
 • Återfuktar på djupet
 • Ökar din hys lyster

Profhilo är en BDDDE-fri injektion baserad på hyaluronsyra, ibland kallas behandlingen för ett ’flytande ansiktslyft’. Hyaluronsyra känner många igen som det populära ämnet att använda vid olika filler behandlingar, till exempel för att forma och ge volym till läppar eller konturera näsa och haka. Ämnet är mycket versatilt och används i många olika behandlingar. Vid Profhilo behandlingar används dock en version som innehåller en större koncentration av hyaluronsyra.

Vad händer i kroppen?

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i våra kroppar och dess uppgift är att hjälpa vår hud och leder att behålla fukt, samtidigt som det hjälper till med våra kroppars produktion av kollagen - ämnet som ger vår hy spänst. Men när vi åldras minskar kroppens produktion av båda ämnena vilket gör att vår hy blir slappare, förlorar sin spänst och helt enkel blir mer hängig vilket visar sig som rynkor och fina linjer. En Profhilo behandling stramar både upp huden och ger kroppens produktion av kollagen en boost.

Rent tekniskt så är Profhilo en form av gel som direkt vid injicering börjar arbeta tillsammans med din hud för att återfukta och strama upp. Till skillnad mot den variant av hyaluronsyra som används vid filler behandlingar av till exempel läppar (som ju stannar på ett ställe för att bilda volym), gör Profilhos gel substans att ämnet binder ihop sig fint med hudens underliggande struktur utan att bilda klumpar. Ämnet börjar direkt att motarbeta hudens stramhet samtidigt som den hjälper din hud i förebyggande syfte genom att boosta produktionen av kollagen.

Varför Profhilo?

Idag finns det många behandlingar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som passar ens förutsättningar och önskemål bäst. Profhilo är en patenterad och innovativ teknik som har blivit riktigt populärt på marknaden bland behandlingar tack vare sina fantastiska föryngrande resultat på åldrande hud. Om du är nyfiken på hur det fungerar, kolla gärna på våra före- och efterbilder av behandlingen!

Hur lång tid tar behandlingen?
Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas behandlingen ta 30 min. Själva ingreppet tar ca 10 min.

Hur många behandlingar krävs?
Enligt klinisk data krävs två behandlingar med ca 4 veckors mellanrum för att behandlingen ska ha effekt.

När kan jag se resultatet av Profhilo?
Det kan ta upp till 8 veckor, efter andra behandlingen, innan behandlingen når full effekt. Med andra ord kan det ta upp till 12 veckor efter första behandlingen innan man når full effekt.

Hur länge varar resultatet av Profhilo?
Det varierar hur länge resultatet håller, men en ny behandling kan behöva göras 1-2 gånger per år för att bibehålla ett gott resultat.

Vad bör jag tänka på efter behandlingen?

Liksom vid våra andra behandlingar där det sker en skada på huden finns det några punkter att anamma efter behandlingen:

 • Att inte röra eller använda preparat på området som inte är sterilt på 4 timmar
 • Att inte utföra hård fysisk aktivitet / träning / gym på 24 timmar
 • Att inte använda produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinoider eller bensoylperoxid på 3 dagar
 • Att inte exponeras i direkt UV strålning (sol eller solarium) på 1 vecka samt att vara noggrann med att använda SPF på behandlingsområdet
 • Att vänta minst 4 veckor efter en Microneedling behandling (Dermapen) görs.

Svullnad och blåmärken?

Rodnad kan förekomma i någon timme efter behandlingen. Blåmärken är ovanliga. Man kan återgå till jobbet direkt efter.

Smärtskala/bedövning?
Behandlingen är smärtfri, den kan däremot upplevas mer obehaglig än smärtsam.

Varför är Profhilo för händer dyrare?

För bästa resultat använder vi 2,0 ml Profhilo per handrygg, vilket innebär att vi totalt använder 4,0 ml Profhilo vid behandling av händer. Detta är den dubbla mängden jämför med exempelvis Profhilo Ansikte där 2,0 ml Profhilo används. Många kliniker behandlar händerna med totalt endast 2,0 ml och därför kan deras pris verka billigare, var noga med att fråga hur mycket material som används vid eventuella jämförelser.

Profhilo F.A.Q

Vad är Profhilo?

Svar: Profhilo är en behandling inom estetisk medicin som använder hyaluronsyra för att återfukta och förnya huden, vilket ger en fastare och mer ungdomlig hud.

Hur fungerar Profhilo-behandlingen?

Svar: Profhilo-behandlingen innebär injektioner av hyaluronsyra i huden, som sprids ut och återfuktar huden samt stimulerar kollagenproduktionen. Detta ger en naturlig förnyelse och fasthet till huden.

Vilka områden kan behandlas med Profhilo?

Svar: Profhilo kan användas på ansiktet, halsen, dekolletaget och händerna för att förbättra hudens struktur, elasticitet och lyster.

Vad är skillnaden mellan Profhilo och fillers?

Svar: Profhilo och fillers är två olika behandlingar med olika syften. Profhilo syftar till att förbättra hudens struktur och elasticitet genom att återfukta och stimulera kollagenproduktionen, medan fillers används för att fylla ut rynkor och volymförluster i ansiktet.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Profhilo-behandlingen?

Svar: Vanliga biverkningar inkluderar svullnad, rodnad och ömhet på injektionsstället. Dessa symtom är dock vanligtvis milda och temporära.

Hur länge varar effekten av en Profhilo-behandling?

Svar: Effekten av en Profhilo-behandling varierar från person till person, men vanligtvis kan resultatet vara synligt i 6-9 månader.

Vilka är de bästa metoderna för att ta hand om huden efter en Profhilo-behandling?

Svar: Det rekommenderas att undvika träning och exponering för starkt solljus under de första 24 timmarna efter behandlingen. Regelbunden användning av solskyddsfaktor och fuktighetskräm kan också hjälpa till att behålla resultaten längre. Det är också viktigt att undvika starka kemiska peelingar och andra aggressiva hudvårdsprodukter under återhämtningsperioden.

Några av våra Google Omdömen

 • Antonia Cn - Romania
  I’ve been looking for a long time to find a good esthetic clinic and I’m beyond happy and grateful that I found Dr Neha and The ShapeBy clinic ,I’ve travel from Romania to see Dr Neha and to get my lips done ,I couldn’t be more satisfied, my lips look super natural and beautiful, Dr Neha has amazing skills and the whole ShapeBy team is super professional and friendly at the same time , a wonderful experience  

  Läs fler recensioner

  Antonia Cn - Romania
 • Neela Zarif - Stockholm, Sweden
  I had considered injections and filler in my lips for some time but was worried that it would not look natural, as I was not interested in changing the appearance of my lips, only enhancing what I already had. I came across Dr Neha's work on instagram and could clearly see that her "moto" was "natural look" and that convinced me to make an appointment. This was a year ago and I could not be any happier about the results! Not only is she amazing at her work, she is so professional but also so kind easy to talk too. I highly recommend anyone who wants to get treatments to go to Shapeby, the entire team is so talented and carrying - always putting the client first!  

  Läs fler recensioner

  Neela Zarif - Stockholm, Sweden
 • Madelene Ringström - Stockholm, Sweden
  Hos ShapeBy känner jag mig oerhört trygg, omhändertagen, sedd, professionellt bemött och bekväm. Så först, ett stort tack till er alla som får mig att alltid känna mig välkommen hos er. Det jag uppskattar med Dr. Neha, förutom den otroligt estetiska kunskap hon besitter, är hennes ärlighet. Jag vet att jag alltid kommer att få den absolut bästa hjälp som passar mig och förhöjer mina drag med ett naturligt resultat som följd. Från den allra första gång jag besökte Dr. Neha kände jag ett enormt förtroende för henne. Dr. Neha, du är verkligen bäst på det du gör. Ett stort tack för att du får mig att se ut som mitt absolut bästa jag! Jag rekommenderar varmt ShapeBy och Dr. Neha till alla!  

  Läs fler recensioner

  Madelene Ringström - Stockholm, Sweden
 • Milo Bescher - Stockholm, Sweden
  Jag har gått till Dr. Nea nu och fyllt ut min haka samt käke. Jag har inte bara fått fillers i ansiktet. Dr. Nea har totalt rekonstruerat min ansiktsform gällande haka och käke. Min haka och käke är något som gjort mig osäker som person sedan jag var 13-14. Att göra detta har inte bara gjort att jag ser bättre ut utan att jag har mer självförtroende. Jag är grymt imponerad av hennes arbete och alla andra medarbetare på kliniken gällande bemötande etc! Kan varmt rekommendera kliniken!    

  Läs fler recensioner

  Milo Bescher - Stockholm, Sweden
 • Charlie Ringenson - Stockholm, Sweden

  I have to say thank you to Shapeby for an absolutely wonderful experience with laser hair removal. The whole team was professional, friendly, and skilled at their work. The customer service here is top notch and I was seriously impressed by my whole visit. Oliver made me feel totally at ease by explaining every aspect of the treatment each step of the way. The laser was very fast and totally painless. I would definitely recommend Oliver and Shapeby to everyone!

   

  Läs fler recensioner

  Charlie Ringenson - Stockholm, Sweden
 • Emily Naaman - Dallas, USA

  Vill bara säga jag älskar Neha hon är så oroligt dukigt ,ÄLSKAR verkligen mina läppar hon är AMAZING dom ser så naturliga ut! Super njöd !!

  Ja kommer enda från dallas bara för att komma till neha:)

   

  Läs fler recensioner

  Emily Naaman - Dallas, USA
 • Maggie Gourgis - Stockholm, Sweden

  Vill bara yttra mig om hur Dr Neha har gjort ett under med mina läppar. Saknade överläpp och hade komplex för min mun. Ord kan inte beskriva hur nöjd jag är! Älskar mina läppar så, de är helt perfekta! Symmetriska och naturliga med en jättefint lyft på överläppen som jag är så nöjd med. Andra gången jag varit där och första gången helt otroligt mina läppar såg lika bra ut efter tre månader. Och på tal om nöjdhet, super bra service med. Kände mig otroligt lugn och i goda händer. Skulle aldrig vända mig någon annanstans spelar ingen roll vad det kostar. Jag hoppas att ni på Shapeby läser detta. Mvh Maggie

   

  Läs fler recensioner

  Maggie Gourgis - Stockholm, Sweden
 • Annie - Sundsvall, Sweden
  Det är extremt svårt att endast i text förklara min tacksamhet till Shape by och de fantastiska underverk de gjort på mig med deras behandlingar. Det ser så naturligt ut vilket är precis som jag alltid velat ha det men aldrig vågat ta tag i. Detta då jag är extremt nålrädd och inte riktigt vågar lita på människor som är i mitt ansikte, det här har nu totalt förändrats. Efter att ha sett deras otroliga resultat så tog jag mig nervöst dit och det var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det är nu månadens höjdpunkt att gå komma till deras salong med deras fantastiska bemötande för jag känner sig hur lugn som helst. All oro och nervositet försvinner direkt. Den enda nackdelen är att mina läppar håller sig så himla fina under en väldigt lång tid så jag får vänta med komma tillbaka ;) TACK Neha och alla på Shape by för att ni får mig att känna en sådan trygghet och gör ett sådant bra jobb! Ser fram emot när vi ses igen!  

  Läs fler recensioner

  Annie - Sundsvall, Sweden
 • Elin Liljekvist - Malmö, Sweden

  Jag har länge letat efter en seriös och medicinskt erfaren klinik. Jag är så glad att jag hittat ShapeBy! De är tveklöst marknadens främsta aktör, deras resultat är helt otroliga och så naturliga. Det är svårt att få tag på en tid då de ofta är fullbokade men jag lovar att det är värt väntetiden!

   

  Läs fler recensioner

  Elin Liljekvist - Malmö, Sweden
 • Malin Sivén - Hallstahammar, Sweden
  Jag har gått till dr Neha två gånger tidigare och tredje gången nu besökte jag Dr Oliver. Jag fick ett supertrevligt, glatt och professionellt bemötande av Jane i receptionen (samt av Annamaria) och kände mig direkt omhändertagen. Jag fick en lika bra känsla när jag träffade Dr Oliver. Lugn, kunnig och trevlig och lyssnade noga till mina önskemål. Här snackar vi ett extremt kundfokus med ett galet bra öga för detaljer och estetik. Alltid med fokus på naturliga resultat. Tack ShapeBy!  

  Läs fler recensioner

  Malin Sivén - Hallstahammar, Sweden
 • Ritza Papaconstantinou - Stockholm, Sweden

  Toppklass! Få ställen längtar jag till som ShapeBy. Professionella, eftertänksamma och lyhörda behandlare som ser till mina behov och önskemål och aldrig gör något förhastat eller utan samråd med mig. Jag rekommenderar ShapeBy med absolut varmaste hand!

   

  Läs fler recensioner

  Ritza Papaconstantinou - Stockholm, Sweden
 • Ida Andersson - Uppsala, Sweden
  Är så otroligt nöjd med mina besök hos ShapeBy. Dr Neha är lätt den bästa i branschen 🙌  

  Läs fler recensioner

  Ida Andersson - Uppsala, Sweden
 • Susanna U - Stockholm, Sweden

  Alltid ett proffesionellt och trevligt bemötande! Neha och Oliver är läkare respektive sjuksköterska vilket märks och gör att man känner sig trygg när man går dit! Jag blir alltid nöjd med resultatet, rekommenderar denna klinik!

   

  Läs fler recensioner

  Susanna U - Stockholm, Sweden
 • Ellen Frid Lenter - Göteborg, Stockholm

  Fantastisk klinik med enastående resultat! Rekommenderar alla att gå hit, de strävar efter naturliga resultat, medicinsk expertis och att patienten står i fokus! 🌟 Mina resultat är superfina och naturliga👌 😊

   

  Läs fler recensioner

  Ellen Frid Lenter - Göteborg, Stockholm
 • Ivana Oster - Stockholm, Sweden

  Stort TACK till Oliver för att han gett mig så fantastiskt fina läppar! Jag kände mig väldigt trygg med honom!

   

  Läs fler recensioner

  Ivana Oster - Stockholm, Sweden
 • Adam Farhoumand - Stockholm, Sweden

  Dr.Neha - kvinnan som skapar MAGI! Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är den bästa i branschen. Så otroligt nöjd verkligen. Skulle rekommendera ShapeBy till alla verkligen.

   

  Läs fler recensioner

  Adam Farhoumand - Stockholm, Sweden
 • Maria Christiansson - Stockholm, Sweden

  Trevlig personal och proffesionellt ställe. Bryr sig om sina kunder

   

  Läs fler recensioner

  Maria Christiansson - Stockholm, Sweden
 • Abbas Kapasi - Stockholm, Sweden

  Jag måste börja med att tacka alla på Shapeby. Vilken upplevelse man fick. Från bokning till att man var där, allt var perfekt! Jag har tagit bort hår med hjälp av deras hårborttagningslaser. Måste säga att jag var väldigt rädd att det skulle göra ont. Oliver förklarade hela processen och det tog knappt 15 minuter att göra och den var smärtfri. Oliver var väldigt professionell och jag skulle definitivt rekommendera honom och hela teamet på Shapeby till alla!

  Keep it up!

   

  Läs fler recensioner

  Abbas Kapasi - Stockholm, Sweden
 • Elin Levedahl - Stockholm, Sweden

  Tack Jane för bästa bemötandet idag! gjorde injektioner hos Oliver och det var en strålande upplevelse!

  Otroligt proffsigt, ingen smärta, inga blåmärken, inga små torkade blodpluppar, alltså som att jag inte gjort någon behandling alls! (kan tilläggas att jag gjort injektioner flera år, och på flera kliniker, och har hyfsat lätt för att få blåmärken och bli svullen) Stort plus för den ljusa och superfräscha lokalen👌 Har redan bokat in nästa besök 😊💎

   

  Läs fler recensioner

   
  Elin Levedahl - Stockholm, Sweden
 • Karina Petrovna - Stockholm, Sweden
  Jag vill bara säga stort Tack till Oliver som räddat mitt ansikte! Vart överfylld på en annan klinik och skämdes gå till jobbet. Han tog bort min filler och redan på kvällen samma dag såg jag ut mer som mig själv och kunde inte sluta le. Väldigt tacksam att ni ville och kunde hjälpa mig! Mår så mycket bättre nu och känner mig mycket finare! Tusen, tusen tack! Längtar till mitt återbesök!  

  Läs fler recensioner

  Karina Petrovna - Stockholm, Sweden