Kort om Retinolens fantastiska påverkan på huden

Det rätta sättet att bota rosacea
13 november, 2019
Vinterrusta huden
18 december, 2019
Det rätta sättet att bota rosacea
13 november, 2019
Vinterrusta huden
18 december, 2019

Vi på Shapeby jobbar med de produkterna som vi anser är de bästa och mest effektiva på marknaden. De flesta av våra produkter innehåller Retinol, och vi skräddarsyr program efter patientens önskemål, hudtyp och hudtillstånd.


Retinol är ett annat ord för vitamin A. A-vitamin kommer i flera former som består av syra, alkohol, ester och aldehyd. De är alla A-vitamin, men har olika typer av kemiska bindningar. Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider.


Retinol är ett aktivt ämne i hudvårdsprodukter som till skillnad från vad många tror, gör huden tjockare. Retinolen förtunnar Stratum corneum, hudytan, men gör att Dermis, läderhuden, och Epidermis, överhuden, blir tjockare. Resultatet av det är en fylligare hud med ett yngre utseende.


Det som gör Retinol unikt är att det är en så kallad cellkommunicerande ingrediens, vilket betyder att den kan ansluta sig till en åldrad hudcell och få den att bete sig som en ung frisk, hudcell igen. Produkter som innehåller Retinol har visat sig reducera fina linjer och rynkor, förbättra hudens fuktnivå, struktur, ton och färg. Den exfolierar huden, tvingar huden till cellförnyelse och stimulerar kollagen och elastinproduktionen, vilket bidrar till en ökad hudelastisitet. Genom att öka cellförnyelsen reduceras även pigmenteringar orsakade av solskador.


Ingrediensen fungerar också som en kraftfull antioxidant, viket motverkar bildandet av fria radikaler som bryter ner kroppen och huden inifrån.


Den hämmar bildandet av acnebakterien Propionibacterium acne, reglerar talgproduktionen och förhindrar porerna att bli igentäppta med gamla hudceller. Talg är också en bidragande orsak till bla. inflammationer i huden som exempelvis Rosacea. Eftersom Retinol är högaktivt ämne, börjar den att kommunicera med våra celler direkt när den kommer i kontakt med huden. Vissa människor kan uppleva rodnad, torrhet och flagning i början av behandlingen. Därför rekommenderar vi alltid att introducera retinolprodukter succesivt för att bygga upp en tolerans i huden.


Trots att vissa användare kan uppleva invänjningsperioden som lite jobbig så glöms detta helt bort när man upplever resultatet av hur Retinolen märkbart förvandlat deras hud.