PRP mot håravfall - PRP Behandling Hår

Har du börjat besväras av tunnare hår eller håravfall? Om detta är något som påverkar dig finns det kanske en lösning. PRP, även kallad vampyrmetoden är en välbeprövad behandlingsmetod inom sjukvården där man använder tillväxtfaktorerna från patientens egna blod. Det är även en effektiv och naturlig behandling mot bland annat håravfall. Läs mer så får du veta om hur PRP behandlingen för hår fungerar och om PRP passar dig.

PRP mot håravfall - PRP Behandling Hår

Har du börjat besväras av tunnare hår eller håravfall? Om detta är något som påverkar dig finns det kanske en lösning. PRP, även kallad vampyrmetoden är en välbeprövad behandlingsmetod inom sjukvården där man använder tillväxtfaktorerna från patientens egna blod. Det är även en effektiv och naturlig behandling mot bland annat håravfall. Läs mer så får du veta om hur PRP behandlingen för hår fungerar och om PRP passar dig.


 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


 

Vad är PRP mot håravfall?

Håret ramar in vårat ansikte och kan framhäva våra allra vackraste drag. Ett fint hårsvall är ett tecken på god hälsa. Kanske känner man sig inte som sig själv om man börjar tappa hår eller om det blir tunnare än vanligt.

PRP kan användas som en hårbehandling som genererar starkare och snabbare tillväxt av hår i befintliga hårsäckar. Behandlingen har inga kända biverkningar. PRP mot håravfall passar alla kvinnor och män som upplever tunnare hår eller skägg på grund av ärftligt håravfall, fläckvist håravfall, diffust håravfall, graviditet, stress. Behandlingen fungerar även förebyggande mot håravfall och är dessutom ett bra komplement efter en hårtransplantation för att behålla och ta hand om sitt hår.

Hur många behandlingar som krävs är som med mycket annat individuellt. Under ditt första besök kommer du att få en personlig behandlingsplan utefter ditt hår, din hårväxt och dina mål. Gemensamt är dock för de allra flesta patienter att för att behålla resultatet efter sina prp behandlingar behövs underhåll ca 1-2 gånger per år.

 

Vilka kan göra PRP Behandling för hår?

Alla kan göra PRP behandlingen mot håravfall men det finns vissa tillstånd och förutsättningar som kan påverka hur bra resultat man får av behandlingarna. Till exempel kan PRP mot håravfall ha begränsad effekt på patienter med infektioner i kroppen, om man brukar mycket alkohol och röker, har en kronisk leversjukdom, har håravfall efter cellgifter/strålning, om man har kraftig järnbrist, obalans i sköldkörteln, är under mycket stress, står på antiinflammatoriska läkemedel, har alopecia totalis.

En del av dessa tillstånd är ej kompatibla med PRP då de direkt hämmar trombocytaktiviteten. Anledningen till att PRP då inte kommer hjälpa är att det är trombocyternas aktivitet vi är ute efter att dra nytta av i en PRP behandling. Detta återkommer vi till mer nedan när vi förklarar hur PRP fungerar.

Den andra delen av dessa tillstånd är ej kompatibla med PRP mot håravfall på grund av att underliggande faktorer kommer att hämma tillväxten i hårsäckarna redan innan en PRP behandling och då kan resultatet av behandlingen enbart göra att vi eventuellt kommer upp i lite bättre produktion. Så om man exempelvis röker eller dricker mycket alkohol så kommer det hämma tillväxten i hårsäckarna från början och en PRP behandling kommer då alltså kanske inte att hjälpa. PRP behandling för hår har inte visat sig vara effektivt vid alopecia totalis och håravfall vid cellgifter eller strålning.

Om du är gravid eller ammar behöver du avvakta. Är du osäker på om PRP mot håravfall kan passa dig, boka gärna en konsultation eller hör av dig till oss för vidare bedömning.

 

Hur fungerar PRP-behandlingen?

PRP som står för platelet rich plasma, på svenska trombocytrik plasma, är något som utvinns ur ditt egna blod och sedan injiceras in i skalpen för att stimulera hårsäckarna. Trombocyterna är proteiner som fungerar som tillväxtfaktorer för hårsäcken när den injiceras i huden Dessa tillväxtfaktorer stimulerar stamceller att göra hårsäcken större och starkare vilket sedan genererar till att hårsäcken snabbare producerar starkare och tjockare strån. PRP genererar även nybildning av små blodkärl vilket sedan kan förse huden och håret med mer näring och syre. Man kan kort säga att PRP göder hårsäcken och ökar tillväxten av håret.

Hur går PRP-behandlingen till?

Behandlingen inleds med att du får en konsultation och personlig behandlingsplan utefter ditt hår och önskat resultat, tillsammans med en av våra erfarna sjuksköterskor. Sedan tas ett blodprov, som centrifugeras för att skilja plasman från resten av blodet. Den mycket näringsrika plasman som innehåller tillväxtfaktorer används sedan som serum vid behandlingen och injiceras i hårbotten, vilket stimulerar hårsäcken och ökar hårtillväxten. Besöket tar ca 45 minuter inkluderat konsultationen som utförs innan PRP-behandlingen.

När ser man resultat? Före- och efter en PRP behandling

Efter 4-6 veckor kan man börja se resultat av den första PRP behandlingen men slutresultat syns oftast 2-3 månader efter behandlingsprocessens slut. Rekommendationen är att göra 3-4 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum och för att därefter underhålla 1-2 gånger per år för att bibehålla bästa PRP resultat. Kontakta oss för att få se före- och efterbilder på en behandling.

 

Vad behöver jag tänka på före och efter PRP behandlingen?

Innan din PRP hår behandling behöver du tänka på att endast använda schampo och inte balsam 24h innan din behandling, då balsamet kan lägga sig som en hinna mot skalpen och därmed blockera huden. 7 dagar innan din behandling ska du undvika antiinflammatoriska läkemedel, som exempelvis ibuprofen(Ipren), acetylsalicylsyra(Treo, magnecyl) samt blodförtunnande läkemedel. Detta för att optimera att PRP ska verka på önskat sätt. Har du en infektion i kroppen ska du avvakta med din behandling tills du mår bättre.

Direkt efter behandlingen kan viss svullnad och rodnad uppstå, samt en pirrande kliande känsla i huden. Detta är övergående och fullt normalt.

Det som är viktigt att tänka på efter din PRP-behandling är att hålla det behandlade området rent i 24 timmar för att minska risken för infektion. Det är därmed viktigt första dygnet att:

 • Inte använda huvudbonad (såvida den inte är helt ny och steril)
 • Inte röra det behandlade området
 • Byta och ha rena örngott i sängen.
 • Inte duscha eller bada
 • Inte träna
 • Inte basta

Första veckan ska man inte heller vistas i direkt solexponering på grund av risk för irritation och pigmenteringar.

 

Hur lång tid tar behandlingen och gör PRP behandlingen ont?

En PRP behandling tar vanligtvis ca 45 minuter totalt, varav den faktiska behandlingstiden är ca 10-20 minuter beroende på hur stort område som ska behandlas. Oftast uppleves endast minimal smärta och obehag under behandlingen. Vi använder oss av turtlepins till PRP mot håravfall vilket ger oss möjligheten att utföra behandlingen snabbare och med större precision. En turtlepin är ett nålhuvud med flera nålar på, vilket gör att vi kan injicera på flera punkter samtidigt i exakt rätt djup. Detta leder till bättre och optimalt resultat för våra patienter med mycket mindre obehag. Vanligtvis genomförs behandlingen utan bedövning men om man upplever behandlingen mycket obehaglig kan man få lokalbedövning med Lidocain på det behandlande området. Smärtan och obehaget är snabbt övergående och med tanke på resultatet väldigt värt det.

Andra sätt att behandla med PRP

Inom sjukvården använder man PRP för att understödja och snabba på läkningsprocessen efter trauman och skador på leder. En mycket snäll behandling på så sätt att man utvinner PRP ur sitt egna blod och återinjicerar den i det önskade området.

PRP kan även användas i kombination med Dermapen för att behandla och reducera djupa ärr, pigmenteringar och ojämn hudton. En mycket effektiv och uppskattad behandling för att förebygga och behandla tecken på åldrande på huden. Läs mer om denna behandling under PRP Dermapen på vår hemsida.

Tänk på att göra din research och gå till en seriös klinik med legitimerad sjukvårdspersonal för att få en säker behandling med optimalt resultat. Du kan också besöka vår sida om PRP behandling i Stockholm.


 

Om Shapeby

Vi på ShapeBy arbetar med marknadens främsta behandlingstekniker för att erbjuda dig som kund utmärkt service och medicinsk säkerhet. Vårt mål är att hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv.

På vår klinik på Sturegatan 31 på Östermalm erbjuder vi dig bland annat ansiktslyft med filler i Stockholm och övriga Sverige med hjälp. Våra kunder kommer från stora delar av Stockholm och Sverige, men kommer även från internationellt håll såsom ifrån Amerika och Asien för att få professionella resultat.

Ett av våra mål är att utrusta dig med en positiv självkänsla och välmående så att din glädje kan spridas till människorna i din vardag och att du ska kunna känna dig lycklig.

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.