Tatueringsborttagning - Allt du behöver veta

Tatueringsborttagning är en effektiv process för att avlägsna oönskade tatueringar från huden. Denna teknik innefattar användning av en laser, som genom att avge starkt ljus bryter ner bläcket i tatueringen. När bläcket har fragmenterats till mindre partiklar kan kroppens naturliga processer sedan eliminera dem.

Laserbaserad tatueringsborttagning är en populär metod eftersom den ger minimal skada på omgivande hud. Processen är vanligtvis smärtfri, men vissa individer kan uppleva viss obehag eller en stickande känsla under behandlingen. Smärtintensiteten kan variera beroende på faktorer som tatueringens storlek, färger och djup.

tatueringsborttagning-företatueringsborttagning-efter
tatueringsborttagning-företatueringsborttagning-efter

Tatueringsborttagning - Allt du behöver veta

Tatueringsborttagning är en effektiv process för att avlägsna oönskade tatueringar från huden. Denna teknik innefattar användning av en laser, som genom att avge starkt ljus bryter ner bläcket i tatueringen. När bläcket har fragmenterats till mindre partiklar kan kroppens naturliga processer sedan eliminera dem.

Laserbaserad tatueringsborttagning är en populär metod eftersom den ger minimal skada på omgivande hud. Processen är vanligtvis smärtfri, men vissa individer kan uppleva viss obehag eller en stickande känsla under behandlingen. Smärtintensiteten kan variera beroende på faktorer som tatueringens storlek, färger och djup.

 

Boka tid hos ShapeBy

Vårt mål är att driva den estetiska branschen framåt; för människans vilja att uttrycka sig genom sitt utseende. Du hittar oss i Stockholm och Göteborg. Välkommen!


 

1. Hur förbereder jag mig inför en tatueringsborttagning?

För att förbereda dig inför en tatueringsborttagning bör du undvika att sola eller använda brun-utan-sol-produkter på området i minst fyra veckor innan behandlingen. Du bör också undvika att ta blodförtunnande mediciner och vissa kosttillskott, som kan öka risken för blödning.

På behandlingsdagen bör du rengöra området noggrant och klä dig i löst sittande kläder som inte gnider mot huden.


 

2. Är tatueringsborttagning smärtsam?

Tatueringsborttagning kan upplevas som obekväm, men smärtan varierar från person till person. Vissa jämför det med känslan av ett gummiband som snäpper mot huden, medan andra beskriver det som en serie snabba, heta stick.

Smärtan kan lindras med lokalbedövning, kyla eller andra smärtlindringsmetoder. Det är viktigt att diskutera smärtlindring med din behandlare innan proceduren. Dessutom kan smärtan variera beroende på var på kroppen tatueringen är placerad. Känsligare områden, som handleder eller ankler, kan upplevas som mer smärtsamma.

Efter proceduren kan det behandlade området vara ömt och irriterat, men dessa symtom bör minska med tiden.


 

3. Hur många behandlingar behöver jag för att ta bort min tatuering?

Antalet behandlingar som krävs för att ta bort en tatuering varierar beroende på flera faktorer. Storleken, färgen, åldern och placeringen av tatueringen, samt din hudtyp och hur väl du tar hand om området efter varje behandling, kan alla påverka antalet nödvändiga sessioner.

Generellt sett kan det krävas mellan 5 och 15 behandlingar för att helt ta bort en tatuering, men det kan vara mer eller mindre beroende på din specifika situation. Behandlingarna utförs vanligtvis med 6-8 veckors mellanrum för att ge huden tid att läka och reagera på behandlingen.

 
ta-bort-tatueringta-bort-tatuering-efter

4. Vilka är de vanligaste biverkningarna av tatueringsborttagning?

Efter en tatueringsborttagning kan du uppleva några biverkningar. Dessa kan inkludera rodnad, svullnad, blåmärken, blåsor och skorpbildning. Dessa symtom är vanligtvis tillfälliga och bör minska med tiden.

Det är viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner för att minimera risken för biverkningar och främja läkning. I sällsynta fall kan det uppstå mer allvarliga biverkningar som ärrbildning, hudfärgsförändringar eller infektioner. Om du upplever några ovanliga symtom eller är orolig för dina biverkningar, bör du kontakta din behandlare.

 

5. Är det säkert att ta bort en tatuering med laser?

Laser tatueringsborttagning anses vara en säker och effektiv metod för att ta bort oönskade tatueringar. Lasern bryter ner bläcket i mindre partiklar som sedan kan elimineras av kroppen. Detta gör det möjligt att ta bort tatueringen utan att skada det omgivande vävnaden.

Men som med alla medicinska procedurer finns det vissa risker. Dessa kan inkludera infektion, ärrbildning, och förändringar i hudfärgen. Det är viktigt att välja en erfaren och kvalificerad behandlare för att minimera dessa risker.

 

6. Hur fungerar lasertekniken vid tatueringsborttagning?

Lasertekniken vid tatueringsborttagning fungerar genom att skicka intensiva ljuspulser in i huden. Dessa ljuspulser bryter ner bläcket i mindre partiklar. Efter att lasern har brutit ner bläcket, spelar kroppens naturliga processer en viktig roll.

Det är kroppens lymfsystem som tar hand om dessa mindre partiklar och transporterar bort dem, vilket gradvis bleker tatueringen över tid. Detta gör det möjligt att ta bort tatueringen utan att skada det omgivande vävnaden. Det är också därför flera behandlingar ofta krävs, för att ge kroppen tid att naturligt eliminera bläckpartiklarna mellan sessionerna.

 

7. Kan alla ta bort sin tatuering med laser?

Medan laser tatueringsborttagning kan vara effektiv för många människor, finns det vissa faktorer som kan påverka resultaten. Mörkare hudtoner kan vara svårare att behandla eftersom de absorberar mer av laserns energi. Vissa färger av bläck, särskilt ljusa eller neonfärger, är också svårare att ta bort. Anpassa därför ditt val av klinik baserat på den laserutrustning de har, att den matchar dina mål och förväntningar.

Dessutom kan personer med vissa medicinska tillstånd, som immunsystemets sjukdomar eller diabetes, ha en högre risk för komplikationer. Det är viktigt att diskutera din medicinska historia och förväntningar med din behandlare innan du påbörjar behandlingen.

 

8. Hur lång tid tar det att återhämta sig efter tatueringsborttagning?

Återhämtningstiden efter tatueringsborttagning varierar beroende på individens hälsa och storleken på tatueringen. Omedelbart efter behandlingen kan huden vara röd, svullen och öm. Dessa symtom bör minska inom några dagar.

Det är viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner för att främja läkning och minimera risken för biverkningar. Detta kan inkludera att hålla området rent, undvika exponering för solen, och inte skrapa eller plocka på några skorpor som kan bildas.


 

9. Kan en tatuering tas bort helt och hållet?

Medan laser tatueringsborttagning kan vara mycket effektiv, är det inte alltid möjligt att helt ta bort en tatuering. Vissa färger av bläck, särskilt ljusa eller neonfärger, är svårare att ta bort. Anpassa därför ditt val av klinik baserat på den laserutrustning de har, våglängden 694nm tar exempelvis bort även de gröna och blåa färgerna som anses som de svåraste färgerna att ta bort.Dessutom kan äldre tatueringar vara djupare i huden och svårare att behandla.

Slutresultatet kan också påverkas av individens hälsa, hudtyp och hur väl de tar hand om området efter varje behandling. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och att diskutera dina mål med din behandlare innan du påbörjar behandlingen.

 

10. Vilka typer av lasrar används för tatueringsborttagning?

Det finns flera olika typer av lasrar som kan användas för tatueringsborttagning, inklusive Q-switchade lasrar, picosekundlasrar och nanosekundlasrar. Valet av laser beror på flera faktorer, inklusive tatueringens storlek, färg och placering, samt din hudtyp.

 

11. Hur mycket kostar tatueringsborttagning?

Kostnaden för tatueringsborttagning varierar beroende på flera faktorer. Dessa kan inkludera storleken på tatueringen, antalet behandlingar som krävs, och din geografiska plats. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 1 000 och 10 000 kronor per behandling. På ShapeBy har vi skapat en unik prenumerationsmodell för att kostnadseffektivt ta bort alla typer av tatueringar från endast 529kr per månad.

Det är viktigt att notera att de flesta försäkringsbolag inte täcker kostnaden för tatueringsborttagning eftersom det anses vara en kosmetisk procedur.

 

12. Finns det några risker med tatueringsborttagning?

Som med alla medicinska procedurer finns det vissa risker med tatueringsborttagning. Dessa kan inkludera infektion, ärrbildning, och förändringar i hudfärgen. I sällsynta fall kan det uppstå mer allvarliga komplikationer, som hudskador eller allergiska reaktioner.

Det är viktigt att välja en kvalificerad behandlare med den senaste och bästa laserutrustningen för att minimera dessa risker. Dessutom bör du följa alla eftervårdsinstruktioner och kontakta din behandlare om du upplever några ovanliga symtom.

 

13. Vad ska jag göra efter en tatueringsborttagning?

Efter en tatueringsborttagning bör du följa alla eftervårdsinstruktioner noga. Detta kan inkludera att hålla området rent och torrt, undvika exponering för solen, och inte skrapa eller plocka på några skorpor som kan bildas.

Du bör också undvika att simma eller bada tills huden har läkt helt.

 

14. Kan jag ta bort en tatuering hemma?

Det rekommenderas starkt att du inte försöker ta bort en tatuering hemma. Hemmabehandlingar, som tatueringstillägg eller syra, kan orsaka allvarliga hudskador och ärrbildning. Dessutom är de ofta ineffektiva och kan leda till ojämna resultat.

Tatueringsborttagning bör alltid utföras av en kvalificerad behandlare med den senaste och bästa lasertekninken för att säkerställa de bästa och säkraste resultaten.
Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Omdömen

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Tear Trough

  Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.